Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Tekstil- og modeleksikon

Det er en fast del af den eksklusive mode fra PETER HAHN, at der er anvendt udsøgte stoffer og garner. Vi lægger ekstra stor vægt på at anvende lækre og behagelige naturmaterialer som kashmir, bomuld og silke. Her finder du alt fra A til Z om forskellige tekstilers egenskaber og fagbegreber fra modens verden.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Æ
U
U-formet udskæring

Meget vid udskæring, formet som bogstavet ’U’.

Udbrænding

Stof af enhver slags af blandede garner, hvor en del af fibrene ætses bort i mønstre. Derved opstår der et tæt mønster, hvor underlaget kan ses igennem.

Udbrændt velour

Blødt fløjlsstof med kort luv, hvor underlaget kan ses gennem det korte flor. Mønsteret opstår ved at ætse floret væk, så et reliefmønster fremkommer. Anvendes til kjoler, skjorter og aftenkjoler.

Udendørsjakke

Jakke egnet til fritidsbrug, som er udstyret i overensstemmelse hermed.

Udkogning

Kogning af bomuld under tryk under tilsætning af natronlud for at fjerne frødele og ledsagestoffer som voks, pektin og slettemiddel.

Ukonstrueret

Særlig beklædning inden for herretøj, som er forrarbejdet uden indvendig formgivning, denne side kan forekomme ’ufærdig’, især bar. For eksempel en jakke uden for og skulderpolstring.

Uld

Uld og andre dyrehår består hovedsagligt af proteinsubstanser (keratin). Disse er afgørende for uldens brugsegenskaber, ligesom den særlige fiberstruktur. Uldens kvalitet bedømmes på finhed, krusning og fiberlængde. Ulden kommer oprindeligt fra lande som Australien, New Zealand, Indien, Pakistan, etc. Fordele: Uld har en høj varmeledningsevne, er elastisk, formfast og krølfri, har trods tørhed en god absoberingsevne, kan formes, er hudvenlig og smudsafvisende. Ulemper: Uld filtrer (behandling: anti-filt-behandling). WOOLMARK COMPANY: Verdensomfattende marketingsorganisation for ren ny uld, stiftet i 1937 som IWS. Det derved oprettede fælles samarbejde omkring spinding, vævning, industri og handel sikrer uldens konkurrenceevne og befordrer salget.

Uldfilt

Filt fremstillet af ren ny uld, der anvendes som beklædningsfilt. Karakteriseret ved let komfort samtidig med at det er krølfrit og varmeisolerende.

Ulster

Klassisk vinterfrakke til mænd og kvinder, forsynet med karakteristisk ulsterfacon, rygbælte, påsyede lommer samt bredt afstukne kanter. Lavet af kraftigt uldstof og formgivet i lige linje. Frakken stammer fra det irske grevskab Ulster, som var berømt for den slags uldstoffer.

Uniformstil

Inspireret af alle slags uniformer. Karakteristisk for stilen er det stramme snit og de kontrastfulde farvekombinationer.

Urlomme

Forlomme i buks i forskellige variationer, lommen er meget lille og kan kun benyttes med to fingre.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk