Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Tekstil- og modeleksikon

Det er en fast del af den eksklusive mode fra PETER HAHN, at der er anvendt udsøgte stoffer og garner. Vi lægger ekstra stor vægt på at anvende lækre og behagelige naturmaterialer som kashmir, bomuld og silke. Her finder du alt fra A til Z om forskellige tekstilers egenskaber og fagbegreber fra modens verden.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Æ
N
Napoleonskrave

Inspireret af uniformerne fra slutningen af det 18. og begyndelsen af det 19. århundrede. Det brede revers og kraven er ikke direkte forbundet med hinanden. Den bredt forarbejdede kravekant sørger for, at kraven ligger tæt ind mod halsen.

Nappaskind

Nappaskind genkender man på den glatte, smidige overflade med den ofte let synlige narv. Den fine overfladestruktur leder tanken hen på den oprindelige dyrehud og er typisk for skindets naturlige udstråling. Således får hver eneste model i nappaskind en helt individuel karakter.

Nappaskind fra merinolam

For kendere en af verdens bedste skindkvaliteter – superlet, blød og ikke til at slide op.

Natté

Stof vævet med aida- eller panamabindinger; kendetegnet ved en kornet, porøs struktur.

Nederdel i tulipanfacon

Nederdel, som sidder løst om hofter, nedadtil bliver nederdelen mere snæver.

Nederdel med bærestykke

Nederdel i et snit, hvor der er indsat en kropsnær taljedel, der går ned til hoften.

Nederdel med kiler

Både snit og stof kendetegnes af en eller flere trekantede kiler.

Nedfaldende krave

Kraveform, der er tilpasset modens strømninger, hvor snittets konstruktion gør det muligt at lade kraven stå åben uden at knappe.

Niki

Se niki-velour.

Niki-velour

Niki-velour bliver normalt fremstillet af bomuld, viskose eller af bløde syntetiske fibre. Materialet er elastisk og fløjlsagtigt blødt og følger alle kroppens bevægelser. Derfor er niki-velour, også ofte kaldet niki-plys, et af yndlingsmaterialerne til behagelig homewear og fritidsbeklædning.

Norfolk-jakke

Typisk jakkesnit med følgende detaljer: kort revers, påsatte bælglommer med klapper, wienerlæg bagpå og bælte på ryggen. Stilelementerne understreges endvidere ekstra af brede stikninger.

Norsk mønsterstrik

Folkloristisk strikmønter, der er udformet i to eller flere farver. Man genkender nemt motiverne, der er hentet fra den vinterlige natur: iskrystaller, rensdyr og grantræer med mere. Designet kan ofte sammenlignes med et broderimønster.

NOS

Engelsk = Never-out-of-stock. Hermed hentydes der til modeller, der vedvarende kan bestilles direkte fra lager hos fabrikanten.

Nubuckskind

Typisk for nubuckskind er den fløjlsbløde overflade, der fremkommer ved forsigtig afslibning af narvsiden. Skindet beholder på denne måde den fine fløjlsagtige overfladestruktur. Nubuck anvendes i første instans til eksklusiv skindbeklædning, sko og handsker.

Nylon

Klassebetegnelse for polyamid 6.6. Var oprindeligt mærkenavnet på de allerførste polyamidfibre fra fabrikanten DuPont.

Nålestriber

Tynde nålestriber i Kamgarnstoffer, der opstår ved adskillelse af fra 1 til 2 kontrasterende kædetråde.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk