Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Tekstil- og modeleksikon

Det er en fast del af den eksklusive mode fra PETER HAHN, at der er anvendt udsøgte stoffer og garner. Vi lægger ekstra stor vægt på at anvende lækre og behagelige naturmaterialer som kashmir, bomuld og silke. Her finder du alt fra A til Z om forskellige tekstilers egenskaber og fagbegreber fra modens verden.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Æ
L
Lag-på-lag-look

Det enkelte outfit består af flere beklædningsdele oven på hinanden. Dele i forskellige længder og materialer er kendetegnende for dette look.

Lamauld

Lamaerne lever på højsletten i Andesbjergene i Sydamerika under ekstreme klimatiske forhold. Lamaen, der nedstammer fra den vilde guanaco og vicunja, er mindre end kamelen men større end alpakaen. Hunnerne holdes som husdyr for at få ulden. Lamaen kan kun klippes hvert 2. år, og den silkeagtige uld er derfor både kostbar og sjælden. Lamauld fås i mange forskellige naturfarver lige fra hvid til sort og fra mørkebrun til rødbrun. Ligesom ulden beskytter dyrene mod de ekstreme temperaturer, udnytter mennesker også lamauldens temperaturregulerende egenskaber. Den temperaturregulerende og dejlig varme lamauld er behagelig og giver velvære. Desuden er lamauld smuds- og vandafvisende.

Lamé

Metaltråde i skudgarnet giver et stof med en glitrende overflade. Der anvendes silke eller bomuld i kædegarnet.

Laminat

Membran (meget tynd folie), der lægges på yderstof, for eller indlægsmaterialer. Laminatet gør stoffet vand- og vindtæt, men ændrer ikke dets åndbarhed.

Lammeuld

Uld fra et lam, dvs. et får der ikke er blevet klippet endnu (første klipning). Fibrene har stadig en fin spids, er bløde og kruser let.

Lancering

Ved at anvende et ekstra trådsystem ved vævningen opstår der bortlignende mønstre.

Liberty

Bomuldsstof med lærredsbinding med småblomstret print. Alt tøj i dette stof får et yndigt look.

Lido-krave

Denne nedfaldende krave består af én del og er sømløst forbundet med besætningerne.

Liquette

Jakke, der er udformet med skjortedetaljer. Slidserne i siden er afrundet, og dette snit gør, at jakken sidder elegant over bukserne.

Listelomme

Liste = forstærket stofstrimmel, der er syet flere gange. Den sys ind i lommeposen. Listen er synlig, og lommeposen er skjult.

Loden

Slidstærkt stof af lodengarn. Der skelnes mellem svært lodenstof (kraftig kvalitet) og let lodenstof (let kvalitet med blødt fald). Ofte valkes det i flere arbejdsgange, og det gør stoffet ekstra vejrbestandigt. Loden er en typisk kvalitet til den tyske folkloremode, og her anvendes det primært til frakker, jakker, dragter og hatte.

Logo

=mærke, kendetegn.

Loop

Stof i løs lærredsbinding. Overfladen er kendetegnet ved at have store løkker, der opstår ved at anvende loop-tråde i skudgarnet.

Ludbehandling

For at reducere krympningen af stof af cellulosefibre behandles stoffet med en alkalisk opløsning, idet den kontrollerede krympning skal modvirke risikoen for yderligere krympning.

Lumberjacket

Taljekort, sporty jakke med stram linning under taljen, i modsætning til en blouson med linning i livet.

Lurex

Lurex er et blankt, metallisk effektgarn. Lurex-fibre anvendes især til eksklusiv aftenmode, trendy blazere, dragter og dameskjorter. Normalt er lurex vaskbart og tåler rens.

Lustre

1.) Udtryk for et stofs glans.2.) Kamgarnstof med lærredsbinding. Det blanke, krølfrie stof opstår ved at anvende mohair- eller alpakagarn.

Luv

De fiberender, der stikker ud fra stoffet, på stoffer som velour og fløjl.

Lycra

Varemærke, der er ejet af firmaet Du Pont. Ekstremt elastiske fibre, der spindes sammen med andre materialer (natur- eller kunstfibre). Det gør at stoffet (f.eks. bomuld) trækker sig sammen igen og derfor krøller mindre. Tøjet får bedre bevægelsesfrihed og bliver mere komfortabelt.

Lyocell

Lyocell er en nyhed inden for cellulosefibre. Fibrene fremstilles af cellulose, der opløses og spindes, idet næsten alt opløsningsmidlet kan genbruges. Tencel var den første lyocell-fiber, som det britiske firma Courtaulds bragte på markedet.

Læglomme

Påsat lomme med wienerlæg. Lommen lukkes ofte med en klap.

Lærredsbinding

Kaldes også glatbinding. Det er den ældste og mest simple type sammenbinding af garner.

Lærredsbukser

Klassisk bomuldsbuks i beige og kaki. De britiske kolonialtropper præsenterede de første lærredsbukser i indisk bomuld i midten af det 18. århundrede.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk