Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Tekstil- og modeleksikon

Det er en fast del af den eksklusive mode fra PETER HAHN, at der er anvendt udsøgte stoffer og garner. Vi lægger ekstra stor vægt på at anvende lækre og behagelige naturmaterialer som kashmir, bomuld og silke. Her finder du alt fra A til Z om forskellige tekstilers egenskaber og fagbegreber fra modens verden.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Æ
J
Jabot

Stof, der er lagt i læg eller blondeflæser. Fastgøres med en broche, knap eller påsys i halsudskæringen.

Jackie-O.-stil

Den amerikanske præsident J.F. Kennedy´s kone, har været inspirationskilden til denne tøjstil, der er kendetegnet ved enkel, ren elegance. Korte jakker i A-formet snit med afkortede ærmer og store knapper, let taljerede, knækorte kjoler, sko med firkantet snude og pillbox-hatte.

Jacquard

Stof med avancerede mønstre. Disse mønstre understøttes ved anvendelse af kæde- og skudsatin og ved anvendelse af forskellige garner.

Jacquardstrik

Strik med intensive mønstre på retsiden, mens de tråde, der ikke er fastgjort til mønsteret, flotterer eller er bundet op på vrangsiden. Jacquardstrik anvendes til yderbeklædning; til fremstilling af jakker, nederdele, strikbluser og strikjakker.

Jagt-look

Inspireret af den traditionelle engelske jagtbeklædning. Vigtige stilelementer er her ridejakker, ridebukser, ridestøvler, veste og mønstre i den typiske engelske stil.

Janker-jakke

Bayrisk-østrigsk folklorejakke. Kendetegnet ved et lige snit og er ofte uden krave eller med ståkrave. Horn- eller metalknapper, applikationer eller broderier understreger folklorestilen.

Japansilke (japon)

Fint, meget tætvævet silkestof i lærredsbinding af afbastet, afhaspet silke. Anvendes til skjorter og kjoler.

Jaspégarn

Garn, der er spundet af forgarn med to eller tre forskellige farver.

Jaspéstof

Diskret flerfarvet stof, der er vævet af jaspégarn.

Javaneser

Stof af viskose i lærredsbinding. Et smidigt og blødt stof med flot fald. Med lette tværribber, der opstår ved at der anvendes garner af spundne fibre som skudtråde og filamentgarner som kædetråde.

Jazz-pants

Dametrusser med høj benkant med fransk søm og bred elastisk linning.

Jeans

Basic-jeans = Five-Pocket, har altid fem lommer, 2 baglommer, 2 forlommer og en møntlomme. Som regel er der bærestykke bagpå. Sidesømmene er for det meste syet med sikkerhedssting, hvor der tit er lagt stikninger i fast, kontrastfarvet garn ovenpå. De indvendige bensømme og sømmen bagpå er ofte kapsømme. Jeans har også typisk metalknapper og nitter de steder, der er specielt udsat for slid.

Jeggings

Ordet er sammensat af de engelske ord ’jeans’ og ’leggings’, og buksen er også udformet som en blanding af disse to. Det er således leggings, der gennem valg af respektive materialer, farver og mønstre efterligner det udseende, som jeans har, men som samtidig giver samme komfort som leggings.

Jersey

Overbegreb, der både omfatter strik og trikotagevarer. Der skelnes mellem single-jersey og dobbeljersey. Navnet stammer fra øen Jersey i den engelske kanal.

Jetbuks

Kropsnær buks, der for det meste er forsynet med kontraststriber i siderne, i stil med de bukser, som racerkørere og skisportsfolk bruger. De fremstilles af bi-elastiske stretchstoffer og har forskellige polstrede partier.

Jewel-bluse

Flot og dekorativ bluse, hvor der er anvendt farvede sten og glitrende simili som glanselementer.

Jodhpurbuks

Ridebuks, hvor lårene er ballonagtige, mens buksen sidder stramt til under knæet. Med skindbesætninger i skridtet og bagpå på siddefladen. Navnet er afledt af navnet på det indiske fyrstedømme Jodhpur, der er kendt for hesteopdræt og polospillets udbredelse.

Joggingsæt

Sportstøj med hætte og ribkant på ærmerne og i benkanten. Sommermodellerne fremstilles hovedsageligt i materialer som heavy-jersey og heavy-rib, mens der ofte anvendes velour til forårs- og efterårsmodellerne og varm fleece til vintermodellerne.

Jumper

Coco Chanel indførte denne afslappede jerseyoverdel i 20´erne. Den er fremstillet af strik i en bekvem pasform med kant forneden.

Jumpsuit

Heldragt, der oprindelig blev brugt som sikkerheds-/arbejdsbeklædning til faldskærmsudspringere, men som i dag er fast inventar inden for damemoden. Der er ingen klare retningslinjer for dragtens udformning, og der findes derfor utallige varianter.

Jute

Bastfiber af stilken fra juteplanten. Jutefibre er meget stive og uregelmæssige. De har nogenlunde samme styrke og elasticitet som hørfibre. Anvendes blandt andet til emballagestoffer, tæpper og vægbeklædning.

Jægerlærred

Stof i lærredsbinding af lærred, halvlærred eller bomuld. Stoffet får et meleret udseende, fordi der anvendes forskellige grønne nuancer i garnet.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk