Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Tekstil- og modeleksikon

Det er en fast del af den eksklusive mode fra PETER HAHN, at der er anvendt udsøgte stoffer og garner. Vi lægger ekstra stor vægt på at anvende lækre og behagelige naturmaterialer som kashmir, bomuld og silke. Her finder du alt fra A til Z om forskellige tekstilers egenskaber og fagbegreber fra modens verden.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Æ
I
Imiteret pels

Vævet imiteret pels.

Imprægnering

Tekstiler gennemvædes eller sprayes med vandafvisende kemikalier, idet effekten heraf ikke må have nogen indflydelse på stoffets åndbarhed.

Imprimé

Betegnelse for stoffer, der fremhæves med et trykt mønster, i modsætning til stoffer med vævet mønster.

Inch

Engelsk længdemål (tommer), der svarer til 25,4 mm.

Indigo

Det ældste kendte organiske naturlige farvestof, der tidligere blev udvundet ved afkogning af rødderne fra indigoplanten. I dag fremstilles farvestoffet syntetisk. Jeanswear, der er farvet med naturindigo, bør altid vaskes separat (da der er fare for afsmitning).

Indlæg

Stoffer, der anbringes på indersiden af tøjet for at sikre, at det holder faconen og sidder som det skal.

Indsnit

Kileformet læg, der syes ved skuldre, bryst, talje og ved linningen på nederdele eller bukser for at forme tøjet, så det følger kroppens konturer.

Indtagninger

Lukning af masker for at sørge for, at strikmodellen får en bestemt form (se faconstrik). Indtagninger kan også fungere som en del af selve strikdesignet.

Intarsiastrik (strikketeknik)

Speciel indlægsteknik, hvor de farvede tråde ikke går hele vejen gennem stoffet. Intarsiastrik er altid fremstillet med ét nåleleje.

Interlock (strikketeknik)

Strik, der er kendetegnet ved en lukket overfladestruktur og nedsat elasticitet. Interlock fremstilles på 2 nålelejer, hvor nålene står nøjagtig lige over for hinanden og arbejder skiftevis.

Iriserende stof

Irisering =et optisk fænomen, hvor objekter ser ud til at skifte farve alt afhængig af perspektivet. Perlemorsglans er en speciel form for irisering. På stoffer kan der opnås perlemorsglans ved at indvæve glansfulde garner eller ved anvende præge- eller trykeffekter.

Italiensk krave

Et snit med meget spidse kravehjørner, der er udformet således, at der er meget kort afstand imellem dem.

Italiensk nederdelslængde

Nederdelslængde, der går omkring en håndsbredde ned under knæet.

IWS

Det Internationale Uldsekretariat, der varetager uldproducenternes interesser med henblik på at fremme markedsføringen og sikre kvaliteten i forbindelse med produktionen af ren ny uld. Hedder nu Woolmark Company.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk