Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Tekstil- og modeleksikon

Det er en fast del af den eksklusive mode fra PETER HAHN, at der er anvendt udsøgte stoffer og garner. Vi lægger ekstra stor vægt på at anvende lækre og behagelige naturmaterialer som kashmir, bomuld og silke. Her finder du alt fra A til Z om forskellige tekstilers egenskaber og fagbegreber fra modens verden.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Æ
H
H-snit

Lige, afslappet snit, der ofte har vandrette gennemskæringer under taljen.

Habit

En habit eller et jakkesæt består af habitjakke og buks og er primært en del af herre- og drengegarderoben. Materiale, snit og detaljer vælges ud fra lejligheden, hvor man har habitten på. Det todelte jakkesæt kan suppleres med en vest til et tredelt jakkesæt. En kombineret habit består af habitjakke, buks og evt. vest i forskellige typer yderstof. I de klassiske modeller passer farve, dessin, snit og detaljer til hinanden. Den aktuelle modetrend tillader en afslappet fremtoning med stilmiks, såkaldt cross dressing. Her mikses f.eks. elegant med sporty tøj, eksempelvis en fløjlshabitjakke med jeans.

Halvrund strik (strikketeknik)

En mønstertype, hvor der skiftevis strikkes en række med ret/ret og en række med ret/vrang, således at der er dobbelt så mange masker på den ene side som på den anden. Meget stabil, fast strik.

Handskeærmer

Ærmerne er udformet således, at de bliver smallere fra albuen og ned, og de er forsynet med slids og en eller flere knapper.

Hanefjed

Stof, der er vævet med lærredsbinding og et ternet mønster i to eller flere farver. Mønsteret har en form, der minder om en række fodaftryk fra en hane.

High Twist

Fine, hårdt spundne garner, der væves til et let stof. Det giver et smart vævet look og en kornet struktur. Specielle fordele: Overfladen bliver krølfri, elastisk, kølig og tør.

Honansilke

Vild silke, der er kendetegnet ved en meget fin beskaffenhed, en knitrende overflade og uregelmæssigheder i kæde- og skudtrådene.

Hornknapper

Fremstilles af hove, klove eller horn fra forskellige dyr. Anvendes ofte til folkedragter og tøj i folklorestil.

Hulbroderi

Der klippes huller i stoffet, hvor der sys en fast kant hele vejen rundt.

Hulsøm

Dekoration i kanter, der er karakteriseret ved, at stoffet er gennembrudt af huller i et bestemt mønster. Der trækkes tråde ud, mens de tilbageværende tråde samles med et slyngesting.

Høj talje

Linning på bukser eller nederdel, der sidder helt oppe i taljen. I dag er nederdele og jeans med høj talje igen blevet meget trendy.

Hør

1.) Hør er en af menneskehedens ældste kulturplanter. Det er en meget robust plante og derfor kan man ofte undgå at bruge miljøbelastende pesticider i forbindelse med dyrkningen. Naturfiberen hør udvindes af stænglernes ’basttaver’, der for det meste er bleggule. Hør er slidstærkt og har en eksklusiv glans. Inden for modeverdenen – og specielt inden for naturmoden – anvendes hør i dag ofte til bluser, skjorter, kjoler og buksesæt.2.) Tekstilråstof, der udvindes af hørplanten. Hørfibrene består af 70% cellulose, og resten er plantelim. Begge bestanddele gør fibrene stive og faste og giver dem glans og sugeevne. Hør forarbejdes lige som bomuld – alene eller blandet med kunstfibre eller andre naturfibre. Hør føles fastere og mere køligt end bomuld og kan også optage lidt mere fugt og gør det også hurtigere. Hør er et udpræget sommerstof, for fiberstrukturen kan ikke akkumulere varme og køler derfor. Den elegante krøllede overflade skyldes også fibrene, der er absolut uelastiske.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk