Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Tekstil- og modeleksikon

Det er en fast del af den eksklusive mode fra PETER HAHN, at der er anvendt udsøgte stoffer og garner. Vi lægger ekstra stor vægt på at anvende lækre og behagelige naturmaterialer som kashmir, bomuld og silke. Her finder du alt fra A til Z om forskellige tekstilers egenskaber og fagbegreber fra modens verden.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Æ
G
Gabardine

Stof i præget stejl kipervævning, der studses og presses på retsiden, så den får et glat udseende. Anvendes til dragter, frakker og buksesæt.

Galon

Pyntestribe, for det meste af silke. Pynt på ydersiden af bukser til smoking og kjole og hvidt, der lige sætter prikken over i´et.

Garnering

Stofstrimler med blødt fald i forskellig bredde, der anvendes som dekoration på nederdele. De kan være glatte, lagt i små læg eller plisserede. Stofstrimler i forskellig bredde, der anvendes som pynt på dametøj. De kan være glatte, lagt i små læg eller plisserede.

Garniture

1.) Pyntekrave, kalvekrøs og flæser på kjoler og skjorter samt bånd, fjedre, blomster og anden pynt falder ind under dette begreb.2.) I forbindelse med undertøj forstås et sæt bestående af undertrøje og underbuks.

Gasering

Afsvidning af de små fibre, der stikker ud fra stoffet eller garnet, med en gasflamme. Det gør stoffet glattere og mindre fnugget og trævlet.

Gauchobuks

Luftig buks i et bredt snit, der når ned til læggen, inspireret af de såkaldte gauchos, = sydamerikanske kvæghyrder.

Gaufré

Fremstilling af stof, der er vævet med lærredsbinding, og hvor overfladen er reliefagtig og udviser forhøjninger og fordybninger. Denne struktur opstår ved gaufrering, der er en mekanisk behandling af stoffet.

Gaufrering

=prægning. Der trykkes et plastisk mønster ind i stoffet, idet der anvendes graverede valser. For at sikre, at mønsteret bevares permanent, skal det fikseres, og det gøres på syntetiske stoffer ved hjælp af varmebehandling, mens mønsteret på naturlige råstoffer fikseres ved hjælp af en behandling med kunstharpiks.

Garnnummer = Nm

Metrisk nummer – angiver garnets finhed. Garnnummeret angiver, hvor mange meter af et garn der skal til for at veje 1 g. Jo højere garnnummeret er, desto finere er garnet. Et eksempel: Nm 15 = 15 m garn vejer 1 g

Gedenappa

Usædvanlig fast og formfast, førsteklasses gedeskind. Tydelig narvaftegning, som viser sig på dyrets pelsside.

Gederuskind

Stabilt skind med meget blød velourside. Udvundet af gedeskindets inderside, hvorved aftrykkene af blodårer er synlige.

Genre

Fransk = art, slags. Der skelnes mellem nederste, midterste og øverste genre: Tøj inddeles i forskellige pris- og kvalitetskategorier og målgrupper.

Georgette (Crepe Georgette)

Navnet er afledt af navnet på den parisiske modeskaber Georgette de la Plante. Et stof, der er kendetegnet ved en sandet og struktureret overflade med krep-effekt. Det karakteristiske udseende opnås ved at anvende krepgarner til både kæde- og skudtråde.

Gilet

Fransk = alle former for veste. Taljeret vest, i kropsnært snit. Den er kendetegnet ved flotte dekorative detaljer og en relativt enkel ryg i samme stof som foret.

Gipsy-look

En tøjstil med folkloristiske elementer såsom flæse- og etagenederdele og flæser. Farvestrålende print med et meget bredt farvespektrum er også typisk for denne tøjstil. Denne stil omfatter også accessories, der er inspireret af Sinti og Romafolket (sigøjnerstammer) såsom sølvsmykker og halskæder med masser af vedhæng, charms mv.

Gittertern

Enkelte skud- og kædetråde i en anden farve danner et fint gittermønster.

Glacé

Stof af uldent kamgarn, der er behandlet, så det bliver glansfuldt. Pga. det ’mønsterfrie’ look er det meget nemt at forarbejde.

Glacéskind

Blødt og glansfuldt skind fra lam eller gedekid. Anvendes til klassisk handskeforarbejdning.

Gladiatorsandaler

Sandaler af skind, der er udformet efter samme princip som romertidens sandaler. Fremstillet af remme og når ofte op til anklen.

Glam Rock Style

En stilretning, der er inspireret af 70´ernes musikstil. Denne stilretning er præget af sort, glat skind, glimmer, pailletter og nitter.

Glamour-look

Inspireret af berømte personligheders strålende look. Karakteriseret ved transparente stoffer, glanselementer og raffinerede, kropsnære snit. Anvendelsen af prægtige accessories fuldender det glamourøse look

Glasbatist

Bomuldsstof, der er vævet i lærredsbinding og forædlet ved transparentering, så det bliver stift og får en pergamentagtig glans.

Glencheck

Engelsk: glen= lille dal, check= tern. Glencheck er et kipervævet stof, der er kendetegnet ved det traditionelle mønster. Her er der oven på et fint ternet mønster lagt et overliggende ternet mønster i en anden farve. Anvendes til dragter og buksesæt.

Gobelinmønster

Opkaldt efter farverfamilien Gobelin. Mønstre med forskellige figurer, i afblegede farver. Fremstillet i samme stil som de gamle vægtæpper. Andre betegnelser: Tapisserie-mønster.

Golflæg

Wienerlæg i højre og venstre side bag på jakker. Disse læg går fra skulderen og ned til taljen og forøger jakkens komfort. Jakker med golflæg betegnes som golfjakker.

Golfnederdel

En sporty nederdel med stukket læg midt på foran og stiklommer eller påsatte lommer.

Grain

Fransk = korn. Stof i repsbinding, der giver fine tværribber. Fremstilles for det meste af silke eller kunstfiber.

Granité

Stof, der er fremstillet af kamgarn. Med en karakteristisk kornet binding, der virker som små perler, og som opstår ved anvendelse af krepbinding.

Green Cotton®

GREEN COTTON – det er omhyggeligt udvalgt, naturren bomuld, der dyrkes uden kemisk gødning og behandling. Under farve-, tryk- og produktionsprocesserne tages der konstant hensyn til miljøaspekter ved hjælp af avancerede rensnings- og kontrolsystemer. Resultatet, der er hædret med mange udmærkelser, er meget eksklusive stoffer. GREEN COTTON i Danmark repræsenterer det innovative, miljøbevidste ansvar lige fra begyndelsen til slutningen af et produkts livscyklus. Hvad enten det drejer sig om produktion, design, marketing eller management, så følger hvert område den samme filosofi: Mindre miljøforurening er en fordel for os og for den verden, vi lever i.

Guanakould

Underuld (uld- og underuld) fra lamaarten Guanako, der lever vildt i Andesbjergene.

Guipure-blonde

1.) Plastisk, tungt blondestof. Grundstoffet broderes maskinelt, og derefter fjernes strikbaggrunden.2.) Blonde uden bund. Motivet broderes først på et grundstof, der senere opløses under den videre forarbejdning.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk