Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Tekstil- og modeleksikon

Det er en fast del af den eksklusive mode fra PETER HAHN, at der er anvendt udsøgte stoffer og garner. Vi lægger ekstra stor vægt på at anvende lækre og behagelige naturmaterialer som kashmir, bomuld og silke. Her finder du alt fra A til Z om forskellige tekstilers egenskaber og fagbegreber fra modens verden.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Æ
E
Easy-Care

Engelsk = let at holde. For det meste gives der mulighed for, at kunden selv kan vaske tøjet. Gør tøjet let at stryge, smudsafvisende, med ringe tendens til pilling, krølfrit, så det hurtigt udglattes igen, og meget modstandsdygtigt over for insektangreb.

Effektgarn

Garner, der under fremstillingen bevidst er blevet ændret, så der opstår specielle effekter såsom små knuder, forskellig tykkelse eller nopret struktur.

Eksotiske motiver og mønstre

Motiver og mønstre, der er inspireret af junglens mangfoldighed.

Elasthan

Superelastiske fibre, der spindes sammen med andre materialer (natur- eller kunstfibre). Derved får stoffet (f.eks. bomuld) evnen til at trække sig sammen igen efter stræk, og det mindsker tendensen til, at det krøller. Så giver tøjet større bevægelsesfrihed og komfort. Kendte varemærker er Dorlasthan og Lycra.

Empiresnit

En stil, der er præget af moden på Napoleons tid. Den er karakteriseret ved et taljesnit, der går lige under brystet, så brystpartiet fremhæves, mens silhuetten enten er let A-formet eller smal resten af vejen ned.

Enkeltradet jakke

Jakke, der lukkes med en, to eller tre knapper i kun én række. Alt afhængig af stilen anvendes der klaplommer eller påsatte lommer. Reverset kan være udformet i nedadvendt eller opadvendt facon.

En vogue

Fransk = på mode.

Etagenederdel

Nederdel med fejende vidde bestående af flere stofbaner på tværs. Banerne er udformet således, at den næste hele tiden er lidt længere end den forrige.

Etno-look

Dette look er kendetegnet ved, at der anvendes mønstre fra fremmede kulturer og landetypiske snit.

Etuikjole

Kjole, der er kendetegnet ved et meget smalt snit, der følger figuren, og som er konstrueret således, at kroppens fortrin fremhæves, uden at kjolen på nogen måde strammer eller snærer.

Eyecatcher

Engelsk = blikfang. Et begreb, der inden for modebranchen anvendes til at betegne en iøjnefaldende detalje eller et særligt snit. Alle former for modeskabte måder at skille sig ud fra mængden på.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk