Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.
Det er en fast del af den eksklusive mode fra PETER HAHN, at der er anvendt udsøgte stoffer og garner. Vi lægger ekstra stor vægt på at anvende lækre og behagelige naturmaterialer som kashmir, bomuld og silke. Her finder du alt fra A til Z om forskellige tekstilers egenskaber og fagbegreber fra modens verden.
Et snit fra 1955 af den franske designer Christian Dior, der følger formen på bogstavet A. Smalle skuldre og en let talje munder ud i et skrøt med stor vidde.
Accessoire betyder tilbehør på fransk. ’Accessories – et moderigtigt prik over i'et’. Pynt, der afrunder og fuldender et samlet look moderigtigt. De har spillet en vigtig rolle i alle modens epoker og er mindst lige så vigtige som silhuetter og farver. Modeindustrien tilbyder hver eneste sæson accessories i de aktuelle trendfarver og materialer til de forskellige modetemaer. Enkelte accessories anvendes kun til udsmykning, f.eks. smykker og aftagelige blomster. Især sko, hovedbeklædninger, tørklæder, bælter og håndtasker opfylder dog en bestemt funktion.
Silkelignende, elastisk kunstfiber. Denne fibertype består af en celluloseforbindelse med eddikesyre. Materialet kan vaskes i maskinen, tørrer hurtigt og er krølfrit. Anvendes oftest til sommertøj, for og sportstøj. Vask og pleje: Skal vaskes med finvaskemiddel, må ikke vrides eller trykkes tørt. Må normalt ikke klorbleges. Kan stryges ved lav temperatur og med strygeklæde. Det er ikke nødvendigt at tørre stoffet i tørretumbleren, da det tørrer meget hurtigt.
Let kunstfiber med egenskaber, der ligner uld. På grund af den høje slidstyrke, varmeisolering og samtidig lys- og vejrbestandighed anvendes denne kunstfiber til mange formål.
Når der anvendes garner af råsilke, får stoffer og strik heraf en hård og sprød overflade. Derfor koges garnerne i en svag sæbeopløsning, så den silkelim, som garnet indeholder, fjernes og stivheden løsnes.
’Ægte silke’. Meget eksklusive, endeløse natursilketråde, der er haspet af kokonen. Modsætningen hertil er spundne natursilkeprodukter som bourettesilke og schappesilke.
A jour betyder gennembrudt på fransk. Det er betegnelsen for stof og strik med hulmønstre. Mønsteret, der ligner hulsøm, laves ved hjælp af en bestemt bindingsteknik, f.eks. drejerbinding, aida-binding eller ved at springe kæde- og/eller skudgarn over.
Syntetisk imiteret ruskind af ultrafine fibre. Alcantara føles lige som fint skind, men er tyndere og langt nemmere at pleje end skind.
Mønstre, der dækker hele stoffet eller modellen.
Alpaka er den meget fine underuld fra alpakaen, en kamelart i slægt med lamaen, som avles i Sydamerika (Peru og Chile), og som lever halvvildt i bjergene i 4.000 til 5.000 meters højde. I dette klima med ekstremt kolde nætter (-25 °C) er alpakaen fra naturens hånd udstyret med tyk, blød og meget fin uld. Dyrene klippes kun hvert andet år, og man får kun 2 til 4 kg naturuld fra hvert dyr.Alpaka findes i et farvespektrum på omkring 20 nuancer, hvor uldens naturlige farver strækker sig fra hvid over varme brune og grå nuancer til dybsort. Alpakauldens væsentligste fordele er, at den er meget elastisk, er effektivt varmeudlignende og meget let. Alpaka anvendes rent eller blandet med andet uldgarn (f.eks. mohair) til strik og vævede stoffer. Ulden fra den første klipning, også kendt som 'baby-alpaka', er ekstra værdifuld. Denne kvalitet er væsentligt blødere end alpakauld fra udvoksede alpakaer og har en silkeagtig glans.
Fine stikninger, der ligner håndarbejde. Anvendes især på reversen og klaplommer på habitter, habitjakker og blazere.
Angorakaninen, der er leverandør af fin angorauld, avles primært i Europa og Asien. Den meget fine og bløde uld klippes eller kæmmes af kaninerne ca. 3 til 4 gange om året. En angorakanin giver hele 250 g uld om året. Angorauld kan optage op til 60% af sin egen vægt i fugt, er blød, let, vamset og meget elastisk. Det har en høj isoleringsevne, men har tendens til at filtre. Derfor spindes ren angorauld sjældent til garn, men blandes oftest med andre typer uld og fibre, fortrinsvist merinould, alpaka og/eller syntetiske fibre. Det øger slidstyrken, mens uldens gode egenskaber bevares. Garner og strik af angorauld er utrolig lette og fyldige. Angora blandes oftest med uld. Undertøj til folk med ledsmerter og skiundertøj samt overtøj med den typiske lodne effekt er fremstillet med denne naturfiber.
Vindjakke med hætte og linning, ofte uden åbning fortil eller med lynlås.
En ændring af overfladen på uldfibre, således at der ikke længere eller kun i begrænset omfang kan forekomme filtning af stoffet. Man undgår, at skællene hægter sig fast i hinanden ved at fjerne skællene med en kemisk behandling eller ved at dække skællenes kanter med kunststof. Denne behandling gør uldstoffer maskinvaskbare.
Tendensen til pilling (små knuder, der dannes på stoffets overflade), der er karakteristisk for syntetiske fibre og uld, forhindres ved hjælp af filmdannende substanser eller opløsningsmidler.
Den elektriske ledningsevne på fibrenes overflade øges for at forhindre elektrostatisk opladning ved lav luftfugtighed.
Påsyede dekorative detaljer, der passer til den pågældende trend og tidens smag.
Slynget mønster.
Irsk mønster, der anvendes til groft strikkede sweaters, veste og jakker. De flotte strukturmønstre som snoninger, romber, ribstrik, hulmønstre og fletmønstre er typiske aranmønstre.
I modsætning til lærredsbinding berører de jævnt fordelte bindingspunkter ikke hinanden ved atlasbinding. Det er en af de tre grundformer inden for binding. Atlasbinding giver et tæt stof med flot glans, der er kendetegnet ved at have et flot fald. Ved binding af kæde- eller skudgarn opstår der forskellige sider af stoffet. Ved kædeatlas ses kædegarnsystemet på stoffets retside. Ved skudatlas er skudgarnet bestemmende for stoffets retside. Disse stoffer er f.eks. satin og duchesse. Her er kædegarnet rødt og skudgarnet er sort.
Avantgarde betyder forkæmper på fransk. Avantgardemode har en slags førende funktion, hvor usædvanlige nyheder hurtigt viser sig. Ud fra avantgardemoden kan man vurdere, hvordan den generelle trend vil udvikle sig.
Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.
Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk