Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Herre Skjorter

Kategorier
Filtrer
Sortering efter:
De mest populære
1 Fra 2 »

Side

Side 1 af 2

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig
1 Fra 2 »

Side

Side 1 af 2

Skjorter - et must for enhver garderobe

Skjorter er et klassisk stykke tøj til mænd, fra smart til afslappet. Ternet eller ensfarvet, med klassisk Kent-krave eller nonchalant smøget op – her finder alle det rigtige.

Indhold:

Skjorter – et must have for enhver mand

Stilfuld under habitjakken eller passende kombineret med en lækker pullover: Skjorterne adskiller sig fuldstændigt fra hinanden i detaljerne og egner sig både til smarte events og det mere casual look på kontoret. Men hvorfra ved man, hvilken model der passer til hvilken anledning? Ud fra utallige snit, farver og kravetyper kan man skabe ethvert tænkeligt outfit.

Den store verden af skjorter

De er mindst lige så varierede som dameskjorter og uden tvivl det mest typiske stykke tøj for mænd. Skjorter i alle mulige varianter og stile overtog allerede for mange år siden herremoden og er stadig den dag i dag et must for modebevidste mænd.

Blandt skjorter kan der vælges mellem et klassisk snit eller en taljeret pasform. Begge varianter er elegante, men slim-fit-modellen er dog bedre egnet til mænd med en slank figur; skjorter i komfort- eller regulært snit klæder derimod enhver figurtype. Det er først og fremmest farven, der er udslagsgivende ved skjorter:

 • Ensfarvede
  hvide skjorter er uerstattelige og er den centrale del af moden. Med denne farve er det svært at gøre noget forkert, da den kan kombineres med strikbluser, bukser og slips i alle farver og mønstre. En blå farvetone er lige så harmonisk: Det ideelle valg til kontoret og jobsamtalen.
 • Ternet
  Det, som tidligere var en skovmandsskjorte i cowboy-stil, er i dag en afslappet skjorte til hverdagsbrug. Hvad enten den sidder løst i western-stil eller er sat pænt under en strikbluse – takket være forskellige kombinationer kan man skabe et helt nyt look med den ternede skjorte.
 • Stribet
  Typisk business? Det er rigtigt, men med en ensfarvet strikbluse kan en stribet skjorte også styles på moderne vis. Den nålestribede skjorte falder entydigt i habitkategorien og virker seriøs og samtidigt elegant.
 • Jeans-skjorte
  Båret sammen med et par sorte jeans, og selv med et par stofbukser, er jeans-skjorten en velkommen afveksling til den klassiske skjorte. Ved hjælp af Kent-kraven behøver man dog ikke gå på kompromis med stilen: Uanset, om skjorten bæres åben eller lukket, er den et sandt blikfang på grund af denim-stoffet.

Naturligvis er stærke farver og iøjnefaldende mønstre også tilladt, men de giver et mere fritidsagtigt udseende og er ikke egnet i enhver anledning. Ligesådan er det med ærmelængden: Så behagelig en kortærmet skjorte også kan være om sommeren, bør man hellere tage en langærmet business-skjorte på til officielle events.

De vigtigste modespørgsmål omkring skjorten

Med en skjorte kan man gøre meget rigtigt – men også uendeligt meget forkert. Der er ikke noget værre end uheldigt sammensatte mønstre eller sporty skjorter til en formel middag. Med et par tips og tricks kan man dog nemt omgå disse fejl og skabe et moderigtigt look.

Kraver, knapper og slips – hvad skal man være opmærksom på?

I forhold til habitten er især skjortekraven af stor betydning. Alt efter form kan den øjensynligt klassiske skjorte pludselig blive til en sporty ledsager. Grundlæggende er følgende varianter populære:

 • Kent
 • Spread collar
 • Button-down

Den populære Kent-krave eller den noget spredte spread collar passer fremragende til et slips og virker elegant. Button-down kraven er derimod mere sporty og er et godt valg til fritiden, til slipset passer den mindre godt.

Smøge ærmerne op?

Hvad enten det er på varme sommerdage eller bare for ikke at snavse ærmerne til: At folde ærmerne op eller bukke dem om er ikke længere noget tabu og skaber et afslappet udseende. Selv i formelle anledninger er det ofte tilladt og et bedre alternativ til kortærmede skjorter.

Man må på ingen måde folde ærmerne op, når man har en habitjakke eller en blazer udenpå. De må heller ikke bare skubbes op – det virker uprofessionelt.

Helst folder man ærmerne forsigtigt op til underarmen eller lige over albuerne og sørger naturligvis for, at begge sider ser ens ud. Dertil må stoffet være fuldstændigt krølfrit, det gøres altså bedst direkte efter vask og strygning.

Mænd, som består på at have manchetter med kontrastmønster, kan også beslutte sig for den italienske metode: Her trækkes manchetterne over albuerne og den nu ombukkede del af ærmet placeret således, at manchettens kontrast stadig kan ses.

Hvad skal man gøre, når det bliver varmt?

Mens skjorter passer fremragende under pullovere, veste eller habitjakker om vinteren, er det noget helt andet om sommeren. Den, der er nødsaget til at bære det passende tøj, og ikke engang må køle sig af ved at folde ærmerne op, kan i stedet gøre brug af en undertrøje.

Derved opstår et blødt lag, som optager fugten og derved forhindrer svedpletter på skjorten. Især bomuld egner sig godt hertil, men farven bør afstemmes med skjortens farve. Ved hjælp af et stramt snit sørges yderligere for, at undertrøjen forbliver usynlig.

Hørskjorte – go or no-go?

Hørskjorten er et mere behageligt alternativ til skjorternes faste stoffer på afslappede sommeraftener og varme dage på kontoret. Den sidder løst på kroppen, så der skabes ventilation, og tøjet stadig ser chik ud. Hvordan ville fx en lys, meleret skjorte være til et par mørke habitbukser?

Og et vigtigt spørgsmål til sidst

Hvor mange knapper må man åbne i sin skjorte? Hvad ser godt ud, og hvornår er der for meget hud? Det kommer helt and på anledningen samt egen mening, men grundlæggende gælder det, at: Hvis man lukker skjorten, er man stensikkert på den sikre side.

På kontoret må man gerne lejlighedsvist åbne den øverste knap, men derved skal man også lade det være. Mere frihed er kun tilladt i fritiden, da det ellers ikke virker elegant mere.

For en ægte gentleman er spørgsmålet dog slet ikke vigtigt: Han knapper alle knapper og kombinerer skjorten med det matchende slips. Og selv inden for kreative brancher er det normalt, at knappe den smalle krave helt til og style skjorten uden slips.

Grundlæggende bør man dog føle sig tilpas i sit tøj uanset stilen. Den, som føler sig spærret inde i en lukket skjorte, må hellere åbne den øverste knap og bidrage til sin individuelle stil på den måde. Skjorter er nu engang et must for den modebevidste mand.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk