Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Herremode

I denne kategori, desværre er ingen produkter til rådighed

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig

Stilfulde habitter – et must have

I én sag er mænd og kvinder enige: Habitter gør mænd uimodståelige. Udover høj kvalitet er den perfekte pasform den hemmelige ingrediens i fantastiske jakkesæt. Udseendet fuldendes med stilfulde detaljer.

Indhold:

Habitter – et must have for enhver gentleman

Ligesom kjoler er en klassisk del af kvinders tøj, er habitter et must for herrer. Uanset, om det er til kontoret eller et finere arrangement, kan man ikke gå helt galt i byen med en klassisk habit. Gennem en perfekt pasform og bestemte detaljer fremhæves figuren, så man får et ekstravagant look. Ædel, elegant, stilfuld – det perfekte tøj til modebevidste mænd.

Den vigtigste ting ved habitter: En perfekt pasform

Selv den dyreste habit får kun sin fortryllende virkning, hvis den sidder rigtigt. For at finde den perfekte pasform er der et par retningslinjer, som mænd kan følge, når de skal købe enny habit:

 • Bagsiden
  Habitten bør sidde løst i nakken for at give plads til, at ca. en cm af kraven kan stikke ud. Er der for meget luft mellem skjorte- og reverskrave, er jakken uden tvivl for stor.
 • Skuldre
  Dette er den vigtigste pasform hos en habit, for den kan man senere ikke ændre på. Bærestykket bør danne en lige linje, skuldersømmen kan falde en smule ud over skulderen.
 • Bryst
  Her er en nem test tilstrækkelig: Lukker man knappen, må det ikke stramme over brystet. Habitten må dog heller ikke være for stort: Der må maksimalt være en knytnæves luft.
 • Talje
  Er den skåret for smalt, vil den også stramme, når habitten knappes. Et taljeret snit er dog stadig en fordel, fordi det fremhæver den mandlige T-form.

Den rigtige ærmelængde bestemmes med et enkelt øjekast: Lader man ærmerne falde frit, bør ærmerne stoppe over håndryggen ved tommelfingerroden . Sådan er der plads til, at skjortemanchetten kan stikke en centimeter frem. Jakkelængden er afhængig af habittens snit og stil. En klassisk længde bør hvile på hoften. Kan man gribe fat om kanten uden problemer, er længden perfekt.

Det ser ganske enkelt ud: Vælg en passende størrelse og farve, og straks har du fundet en habit. Men hvem havde tænkt sig, at det kommer an på meget mere? I forhold til habittens pasform, kan der være tale om følgende snit:

 • Regular – klassisk
 • Slim Fit – sporty
 • Skinny Fit – moderne

Som det næste skridt skal det besluttes, om der skal være én, to eller tre knapper til lukning af habitjakken. Sådan kan du opnå en mere klassisk eller mere sporty stil. Habitter kombineres som regel med en passende skjorte eller t-shirt, og giver et elegant udseende – uanset, om det er til kontoret eller et aftenarrangement, er du også på den sikre side med en passende vest.

De fleste habitter består typisk af helt traditionelt bomuld. Ekstraordinære materialer til et mere spændende udseende omfatter tweed, jersey, hør, fløjl, flonel eller jeans.

Små accessories med stor effekt: Kombiner habitter rigtigt

For at fremhæve din egen stil, er det vigtigt at understrege den med smagfulde accessories for at skille dig ud. Generelt gælder reglen "mindre er mere", når du har en habit på. For ikke at virke alt for fint klædt er det ofte nok at gøre sig tanker om følgende detaljer:

Lad blikket vandre nedad

Sko er de vigtigste accessories for mænd. Til habitten bæres klassiske læder- eller laksko i mørke farver. Hvis situationen tillader det, kan de smarte sko også skiftes ud med sneakers eller pæne støvletter.

Sokkerne spiller også en stor rolle: De skal altid være tilpasset til habittens farve, de skal altså for det meste være en nuance mørkere. Hvis man er tryg ved farver, kan man også bruge farvede eller mønstrede sokker til.

Lille, men flot: De rigtige detaljer udgør forskellen

Ved valg af slips er der mange holdninger. Helt klassisk er den brede type slips i en dæmpet farve eller med tern hhv. striber. Vil du være mere fancy, kan du tage et smalt, ensfarvet slips . En butterfly hører uden undtagelse med til en smoking. Inden for Dandy-stilen passer butterflyen også til et tredelt sæt eller til seler og skjorte.

Med manchetknapper kan man udvise ægte stil. I den forbindelse bør knapperne dog være lavet i materialer af høj kvalitet, som fx ægte sølv. Lommeklude giver et friskt pust til det strenge business look. En lommeklud af silke og i en passende farve, som foldes i en trekant og stikkes i brystlommen, gør mirakler. Også ur og bælte er et tegn på god stil og smag.

Velholdt: Tips til pleje og rengøring

Det er ikke nødvendigt at vaske habitter efter hver gang, man har brugt dem. Hvis der ikke er nogen store pletter at se, rækker en kemisk rens 1-2 gange om året. For at befri tekstilerne fra lugte er det ofte nok at hænge habitten et par timer i den friske luft. Derudover hjælper et dampstrygejern med at friske habitjakke og -bukser op samt gøre dem krølfri til den næste anledning.

Bruger man jævnligt habitter, kan man også få dem renset efter behov. Man bør dog tænke på, at hver rengøring slider på fibrene og gør stoffet tyndere. For det meste rækker det dog med en smule knofedt: Små pletter kan fjernes med en fugtig klud og lidt mild sæbe.

Habitten længe leve: Hvordan opbevarer man habitter rigtigt?

For at få længe glæde af en habit, er det alfa og omega med den rigtige opbevaring – det betaler sig at hænge det på bøjle. Habitjakkens bøjle bør være rund og lige så bred som skuldrene. Sådan beholder skulderpuderne deres form. Habitbukserne bør foldes langs pressefolden og hænges på en buksebøjle for at undgå, at de bliver krøllede.

Læg aldrig habitten hen efter brug, men hæng det altid op igen med det samme – sådan beholder det formen og ser også flot ud næste gang, det skal bruges.

Hvis habitterne ikke bruges regelmæssigt, er det hensigtsmæssigt at opbevare dem i tøjposer . Tøjposen holder tekstilerne fri for støv og beskytter farverne mod at falme. Ved opbevaring over længere tid, fx over vinteren, betaler det sig at bruge en vakuumpose, som desuden beskytter habitterne mod irriterende mug og skimmel.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk