Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Herre Habitter

Kategorier
Filtrer
Sortering efter:
De mest populære
1 af 1

Side

Side 1 af 1

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig
1 af 1

Side

Side 1 af 1

Habitjakker i høj kvalitet

Altid elegant – med et strejf af afslappethed: Habitjakker er uundværlige til sofistikerede mænd med stil.

Indhold:

Habitjakker – pålidelige ledsagere gennem dagen

Jakken, som bare altid passer: En habitjakke, som sidder godt, gør en god figur til alle anledninger. Til festlige og formelle anledninger bruges herrejakken sammen med de tilhørende habitbukser, mere enkelt kan den også kombineres med lærredsbukser eller jeans. Afhængigt af habitjakkens design og detaljer er det muligt at skabe vidt forskellige looks – uden at der gives afkald på stilfuld elegance.

Habitjakken og dens muligheder

Habitjakker er jakker, som kan lukkes foran med knapper. De har typisk en reverskrave med stejlt snit og flere knapper ved manchetterne. To lommer er enten påsat eller indarbejdet i hoftehøjde. En tredje lomme befinder sig i brysthøjde i venstre side – den bruges for det meste til et pyntelommetørklæde.

Snittet

Moderne habitjakker har et smallere snit end deres klassiske pendanter. Ofte er deres revers også designet kortere og smallere. Ved snittet kan man altid skelne mellem det amerikanske og det engelske snit:

 • Amerikansk snit: to knapper, slids bagtil i midten
 • Engelsk snit: tre knapper, to sideslidser bagtil

Heabitjakker kan have en ekstra billetlomme over den højre lomme. Ved skræddersyede habitjakker kan knapperne ved manchetterne åbnes og lukkes ved behov.

Stilretningerne

Netop fordi disse klassiske jakker har stærke, altid tilbagevendende kendetegn, skaber forsigtige afvigelser meget glæde – og bringer afveksling i herregarderoben. Habitjakkens lange tradition som en del af den vestlige herrebeklædning har dermed, groft inddelt, frembragt et par forskellige stilarter.

I business-områder, som gerne forbindes med storbyer, foretrækkes overvejende habitjakker af glat, fint stof i diskrete farver. Fra mørk antracit over lysegrå til mørkeblåt – kombineret med en lys skjorte.

Habitjakker, hvis look lånes fra klassiske folkedragter, har en særlig stil. Disse tyrolerjakker af tætvævet uldstof med ståkrave og hornknapper bliver efterhånden også mere og mere populære i byerne.

Habitjakker bruges ofte også i fritiden eller til mindre formelle anledninger. Her har grovere, ofte melerede stoffer vundet indpas. De forekommer også i stærkere farvenuancer fra grønligt til brunligt og nogle gange sågar mønstret.

Materialerne

Habitjakker til sommeren er lavet af bomuld eller lette hør-silkeblandinger. Ved kølige temperaturer er herreblazere af særdeles bløde materialer meget behagelige og varme. Også blandinger af polyester og viskose bruges ofte.

Tweedjakker af høj kvalitet, som også uden problemer klarer et regnskyl, er fremstillet af det berømte skotske tweed . Det overbeviser ikke kun med dets særlige look, men er også overordentligt slidstærkt.

Hvordan bruger man habitjakker?

Hvad enten det er til mødet, familiefesten, spadsereturen eller en romantisk date: Med en habitjakke af høj kvalitet er en mand altid klædt korrekt. Habitjakker kan ikke kun kombineres fremragende og alsidigt – hvis de sidder godt, er de også meget behagelige.

Kombi-kunstner

Habitjakken har en elegant-seriøs effekt både kombineret med habitbukser og alene. Bruges den med et strejf af afslappet selvfølgelighed, udstråler den en særlig charme. I bestemte situationer anbefales følgende muligheder:

 • Festlig anledning
  At være passende klædt, er et must ved festlige begivenheder. Afhængigt af etikette eller "dresscode", hvor henvisninger som regel fremgår af indbydelsen, kommer herrer sjældent uden om habitten: Det vil sige habitjakke med tilhørende bukser, skjorte, slips – og outfittet er perfekt. På køligere dage kan en frakke tages over.
 • Kontor
  Også på mange kontorer er habitter kutyme. Her er det dog oftere muligt at variere overdelen under habitjakken – eksempelvis en finstrikket trøje over skjorten eller en elegant rullekravetrøje i stedet for en skjorte. Inden for nogle brancher, hvor etiketten er mindre streng, tager mænd også gerne bukser af andet materiale, chinos og stadig oftere også bare jeans på til habitjakken.
 • Fritid
  I den velfortjente fritid er behageligt tøj populært. En casual skjorte eller en poloshirt og jeans – kombineret med forskellige habitjakker, fx en jakke med ternet mønster eller en af tweed – ser afslappet og alligevel elegant ud. Habitjakker kan også kombineres fremragende med grov strik til et afslappet fritidslook.

Knapperne – ja, hvordan

Habitjakken skal være åben eller knappes. I sidste tilfælde er der én regel, uanset habitjakkens snit: Den nederste knap lukkes aldrig. Det vil sige, at ved en jakke i amerikansk stil med to knapper, lukkes altid kun den øverste knap. Ved en blazer i engelsk stil med tre knapper lukkes således enten kun den midterste knap eller de to øverste knapper.

Som skræddersyet – find den rigtige størrelse

Vigtige mål for en jakke er ryglængden, armlængden, skulderbredden og brystvidden. For at være sikker før bestilling, at habitjakkemn sidder korrekt i den anførte størrelse, måles ganske enkelt de nødvendige længder på kroppen , som sammenlignes med størrelsestabellerne, der vises ved hvert produkt.

Ved målingen skal målebåndet lægges løst om kroppen uden at stramme. Dermed garanteres, at jakkerne også sidder bekvemme.

Det flotte ekstra – vesten

Vesten var indtil det tidlige 20. århundrede stadig en uundværlig del af habitten. Den dag i dag er den stadig velset. Men også alene bliver den stadig mere populær og kan nemt kombineres. Uden ærmer bruges vesten over skjorten. Som ved habitjakken knappes den nederste knap traditionelt ikke.

Som en del af en habit fremhæver vesten outfittets formelle, korrekte indtryk. Kombineret med ternede eller mønstrede skjorter i fritidslook formidler den et casual-elegant touch. En ting er klart: En mand, der har en vest på til habitjakken, har sat sig ind i herremoden og lægger vægt på et bevidst omhyggeligt valgt udseende.

I dag er vesten oftest valgfri – et udtryk for en bestemt stil. Habitjakker derimod må ikke mangle i mandens klædeskab. Det store udvalg gør det nemt at finde den rigtige jakke til alle typer og anledninger.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk