Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Herre Bukser

Kategorier
Filtrer
Sortering efter:
De mest populære
1 Fra 2 »

Side

Side 1 af 2

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig
1 Fra 2 »

Side

Side 1 af 2

Klassisk eller cool: Højkvalitets bukser

Klassisk eller cool: Højkvalitets bukser til mænd i alsidige snit og farver opfylder ethvert ønske til outfittet.

Indhold:

Alternativerne til habitbukser og jeans

Der er dage, hvor habitbukserne er alt for pæne og jeansene alt for afslappede. Det sker lige så ofte i hverdagen på kontoret som i fritiden. Men hvilke bukser er passende på en dag på kontoret uden særlige møder eller når svigerforældrene er inviteret på kaffe og kage en søndag eftermiddag?

Bukser – det store udvalg

Lige meget, om det er i erhvervsøjemed eller til fritiden: Hos mænd med stil må et godt sortiment i klædeskabet, også inden for bukser, ikke mangle. Den, som går ind for alsidighed, har i en håndevending det ideelle par bukser parat til enhver anledning. For i grunden er der flere varianter:

 • Bukser med læg
  Bukser med læg har siden slutningen af 1970'erne talt blandt klassikerne inden for herrebukser. På grund af deres læg, som laves i linningen på forsiden, har de en høj grad af bevægelsesfrihed. Karakteristisk for den typiske kontorbuks er pressefolden, som understreger det seriøse image.
 • Stofbukser
  Stofbukser efterligner for det meste 5-lommer-stilen fra deres denim-kolleger. I stedet for denim er de dog syet af lettere bomuldsstof. Derfor findes denne type bukser ofte i mange farver, hvoraf de lysere nuancer især er populære om sommeren.
 • Chino
  Chino'en er en moderne variant af stofbukserne. Deres snit er kendetegnet ved skrålommer, knappede baglommer og ben, som smaller til forneden.
 • Corduroy bukser
  Corduroy bukser er først og fremmest tiltænkt de koldere årstider, som efterår og vinter. Deres særlige, stribede struktur giver dem et elegant look i afdæmpede farver, som også passer godt i festlige anledninger.
 • Funktionsbukser
  Som navnet antyder, opfylder disse bukser en speciel funktion ved siden af deres gode udseende: Det kunne fx være hurtigttørrende materialer, som sørger for en optimal svedtransport ved sportslige aktiviteter. Eller en ekstra varm foring, som anvendes i de såkaldte termobukser.
 • Cargobukser
  Cargobuksen er en trendsætter i det ungdommelige streetwear, men opfylder også mange praktiske formål til sport og i fritiden. Robust, bekvemt skåret og udstyret med de karakteristiske lommer, har de deres faste plads i hverdagsgarderoben hos aktive mænd.
 • Shorts og bermudashorts
  De sommerlige blandt herrebukserne: Stiger temperaturen, må også mænd vise ben. Stilfuldt går det løs med de elegante bermudashorts, som slutter fem centimeter over knæet. Shortsenes snit ligner jeans eller chinos. I tråd med dette kommer de i 5-lomme-stilen eller med skrålommer. Til smarte events og særlige lejligheder bør de korte bukser dog hellere blive i skabet!

Til de typiske herrebukser hører dog også joggingbukserne, som for længst har fundet deres vej ud på gaderne, især blandt ungdomsmoden. De såkaldte sweatpants er dog især én ting: komfortable. De har derfor deres rette plads ved træning eller hjemme på sofaen.

Smal eller bred?

Den alsidige mode-palette er dog langt fra afdækket med de forskellige buksetyper. For derudover skal mænd også bestemme sig for en bestemt pasform. Den kan de vælge den ud fra smag, aktuel mode eller kropsbygning. Grundlæggende har højkvalitets mærker af bukser følgende pasformer:

 • Regular
 • Slim
 • Comfort

Betegnelsen "Regular Fit" beskriver bukser med et klassisk look: med normal livhøjde, lige skårne ben (straight) og normal pasform. Bukser med "Slim Fit" har en slank pasform med smalle ben og en lav livhøjde. For at have en god bærekomfort trods dette, er mange modeller udstyret med stretch. Dette gør også, at bukserne ikke så nemt får buler, fx ved knæene. Dem, som bærer en buks med "Comfort Fit" nyder en særligt komfortabel pasform. Disse har et afslappet snit med brede lår.

For at finde den passende størrelse bukser, måler man livvidden om kroppen samt skridtlængden. Hvis buksebenene er for lange, kan de nemt lægges op.

Hvordan kombinerer jeg mine bukser?

Stort set alle bukser kan ændre deres look – alt efter hvordan man kombinerer dem. Bukser med læg, coduroy bukser samt stofbukser om sommeren er absolut egnede til kontorbrug eller formelle fritidsaktiviteter sammen med skjorte, habitjakke og lædersko. Den, som derimod bærer en coduroy buks sammen med en strikbluse eller et par stofbukser med en t-shirt, har et elegant casual fritidslook.

Ethvert outfit kan yderligere fremhæves med forskellige accessories, som fx bælter, strømper eller tørklæder og halstørklæder.

Den, som vil, kan helt efter moden også folde sine chino bukser en smule op og dristigt vise ankler. Dette look er dog mere egnet til fritidsaktiviteter, fx en bytur – og ser godt ud med et par sneakers og korte sokker, loafers og undertiden endda med lædersko.

Korte bukser kan kombineres stilfuldt med luftige skjorter med halvlange ærmer eller t-shirts. De ser cool ud med et par lærredssko eller mokkasiner. På trods af varmen er de kun i nødstilfælde en løsning på kontoret: Med habitjakke og skjorte ser bermudashorts smarte ud, men er dog ikke altid lige velset hos mænd.

Bukser – variationer i materialerne

Kombinationsmulighederne blandt bukser står og falder på deres materialer. Dette bør nemlig altid overvejes ved påklædningen. Højkvalitets bukser består normalt overvejende af naturmaterialer, som har særlig høj bærekomfort. Alt efter forarbejdning og farvning får bukserne så et bestemt look.

Bomuld er et ofte anvendt materiale til bukser. Forarbejdet til de fineste tråde kan der fremstilles et blødt og samtidigt robust tekstil heraf, som selv dårligt vejr ikke kan ødelægge. Med en lille andel elastan får det derudover høj komfort. Corduroy og denim er også tekstiler, som kan vindes ud af bomuld.

Hvad kombinationsmulighederne angår, er bomuld et ægte multitalent. Herved er det kun materialets tykkelse, som skal tages i betragtning – og dets struktur.

Hør er et naturligt, særligt let tekstil af hørfibre, som på grund af dens kølende egenskaber især bæres om sommeren. Her gælder reglen, at kombinere det naturlige med det naturlige: Det er altså bedst at bære lette bomuldsstoffer eller denim sammen med hør.

Fin, ny uld i bukser gør sig godt sammen med fine silke- eller bomuldsskjorter og fint strikkede strikbluser. Grovere uldstoffer kan også kombineres med fastere materialer, fx en groft strikket strikbluse. Sådan bliver styling også en fornøjelse for mænd.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk