Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Strikjakker

Kategorier
Filtrer
Sortering efter:
De mest populære

Side

Side 1 af 6

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig

Side

Side 1 af 6

Moderne strikjakker til alle årstider

Moderne strikjakker til alle årstider fortryller i mange farver og snit – så er det sjovt at kombinere!

Indhold:

Moderne strikjakker til den kolde årstid

Hvad enten det er til det populære lag på lag-look eller som enkel jakke – med strikjakker kan outfittet nemt fuldendes. Især ideel til overgangstiden: Tidligt om morgenen holder strikjakken dig varm, mens den i løbet af dagen let kan åbnes eller sågar tages af, så snart solens stråler har vundet over morgenduggen. Til elegant kjole eller et par afslappede lærredsbukser: Forskellige farver og snit giver cardiganen mange forskellige kombinationsmuligheder.

Det rigtige snit er afgørende

Kedsomhed hører for længst fortiden til. Til hoften eller knæene, med lange ærmer eller kun til albuen: Ved strikjakker til damer er alt muligt. Ved den perfekte cardigan kommer det an på, til hvilken anledning den er tiltænkt, og hvilket snit der er mest fordelagtigt. For er man eksempelvis lille og slank, forsvinder man helt i en gulvlang strikjakke.

Taljeret og figurbetonet

Vil man fremhæve sine kvindelige kurver, men har smalle skuldre, er en taljeret strikjakke det perfekte valg. Uanset om den er lang eller kort; med en strikket ribkant eller et bælte kan den smalle talje fremhæves perfekt. Detaljer som slå-om eller andre accessoires bringer figuren i fokus. Med trekvartærmer syner benene længere, og åbne knapper kan i høj grad også have en positiv effekt ved strikjakker.

Oversize-modeller bør undgås, hvis blikket skal fjernes fra en bredere hofte. Strikjakker bør heller ikke slutte i hoftehøjde, da fokus så rettes på de brede hofter.

Løstsiddende og casual

Hvis strikjakker skal virke afslappende og være dejlig varme, er tætsiddende jeans og figurbetonede toppe under cardiganen et must. For en løs overdel under en rummelig strikjakke virker uproportioneret og lader alle former forsvinde.

Især lange strikjakker bliver stadig mere populære: Kjole og boots eller tætsiddende bukser – til kølige dage er den lange strikjakke den ideelle ledsager. Outfittet fuldendes med et tørklæde eller en hue, så du har det dejlig varmt selv om vinteren.

Fra hvid og sort til rød og blå

Hellere diskret grå eller pangfarver? Valget er dit – afhængigt af årstid og outfit. For selv sorte bukser og strikbluser kan nemt peppes op med en farverig strikjakke og sørger for godt humør i den triste hverdag. Er man til et vovet look, kan man også ty til forskellige mønstre.

Men også de klassiske farver sort, hvid og grå kan kombineres smart. I basic- eller business-look virker strikjakker elegante og kan på trods af diskrete farver være vidt forskellige. Jakkerne kan være påfaldende på grund af en speciel udskæring eller være strikket forskelligt.

Lommer udgør også et særligt blikfang. Forskellige former og størrelser giver tilstrækkelig med opbevaringsplads – også til hænderne, hvis det skulle blive koldt.

Norsk mønster, striber eller tern, cardiganer behøver ikke længere at være enkle og ensfarvede. Man bestemmer helt selv, om man vil skille sig ud eller fx vælge den Black & White-trend.

Dejlig varm eller let jakke

Viklet ind i et tykt tæppe, en varm kop te i hånden og en hyggelig jakke i grov strik bliver den kolde aften straks meget mere behagelig. Samtidigt er et luftigt materiale ideelt til lange strikjakker, som er lige til at kaste over skuldrene på stranden og holde den friske aftenluft væk. Forskellen i begge tilfælde er materialet, hvor følgende især ofte anvendes:

 • uld, fx mohair
 • bomuld
 • elastan
 • kunstfibre
 • hør
 • silke

Materialerne er ikke kun forskellige, hvad varmeegenskaberne angår, men også med hensyn til forarbejdning og holdbarhed. Strikjakker egner sig dermed til forskellige årstider og anledninger – afhængigt af materialets striktype og tykkelse.

Uld

Der skelnes altid mellem to typer: Bomuld eller hør er uld fra planter – men ifølge loven om mærkning af tekstiler betegnes kun dyrepels som uld.

Uldens egenskaber afhænger af området, hvor dyret befinder sig: Jo koldere omgivelser, jo tykkere er håret, hvilket giver bedre varmeegenskaber.

Alpakauld stammer fra sydamerikanske småkameler, som har en ekstremt tyk pels. Den hører til en af de varmeste uldtyper, så strikjakker af dette materiale føles særdeles bløde mod huden, takket være de bløde hår. Kashmir er mere fint og kendt for sin høje pris, da hver ged kun leverer en lille mængde kashmiruld. Den er usædvanligt kort, ekstremt blød og varmer ideelt.

Mohair hører ligeledes til de ædle uldtyper og stammer fra angorageden. Den har en høj tæthed, men vejer mindre end fåreuld – som eksempelvis merinould fra merinofåret.

Plantefibre

Bomuld er ekstremt temperaturregulerende og lader fugt trænge igennem, så strikjakker er åndbare og har en virkelig god sugeevne. Materialet er let at rengøre og føles behageligt blødt på huden. Derudover er bomuld ekstremt elastisk, hvorfor strikjakker af dette materiale også krøller hurtigere.

Hør er især ideelt om sommeren: Det ligger let og løst på huden, så det godt nok holder vinden væk, men ikke føles overordentligt varmt.

Andre materialer

Polyester, polyamid eller polyakryl hører til kunstfibrene og er generelt plejelette og varme. Her er der dog tale om syntetiske fibre. Kunstfibre er især velegnede til fin strik: Luftige strikjakker, som supplerer ethvert outfit perfekt om sommeren eller sørger for et moderne look om vinteren.

Tips og tricks til kombinationsmuligheder

Hvis man tror, at en strikjakke kun kan kombineres med jeans og t-shirt, så har man ikke prøvet disse mange kombinationsmuligheder endnu:

 • Med nederdel og strømpebukser til vinteren
 • Sporty, med sneakers eller behagelige sko
 • Med bælte for at fremhæve figuren
 • Flotte kjoler bliver velegnede hverdagsbrug
 • Flotte sko, som tiltrækker opmærksomhed, til et enkelt outfit
 • Over en skjorte eller bluse, til et enkelt look

I modsætning til strikbluser kan strikjakker bruges til flere anledninger og ved vidt forskellige vejrforhold : Lukket og tilknappet holder de dig varm og beskytter mod vind og kulde – åbnes cardiganen, sørger den for opfriskende afkøling.

Strikjakker til damer muliggør også det populære lag på lag-look: Med flere lag, som tages på over hinanden, opnås på den ene side tilpasning til temperaturen. På den anden side skal den flotte bluse ikke blive hængende i skabet, når det bliver lidt køligere. Mere frirum til at skabe, kombinere og føle sig veltilpas.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk