Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Strikbluser

Kategorier
Filtrer
Størrelse
Farve
Materiale
Mærke
Pris
Sortering efter:
De mest populære

Side

Side 1 af 11

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig

Side

Side 1 af 11

Enkel, alsidig, stilsikker – strikblusen til damer

Enkel, alsidig, stilsikker – strikblusen til damer er en uundværlig ledsager hele året. Den populære allrounders alsidighed og styles er tilsvarende stor.

Strikbluser til den modebevidste kvinde

Blød og uimodståelig sart: Damestrikbluser i utallige typer og snit fortryller modeverdenen – der findes mindst lige så mange modeller, som der findes forskellige kvindefigurer. De klassiske strikblusetyper er nemme at kombinere og er et must i enhver garderobe:

 • strikbluse med V-udskæring
 • strikbluse med rund hals
 • strikbluse med rullekrave
 • lang strikbluse
 • strikbluse med off-shoulder-udskæring
 • oversized strikbluse
 • hoodie
 • slipover

Nogle gange sporty, nogle gange elegante, de kan bruges året rundt og er især et velkomment valg om vinteren eller på kølige aftener.

Hvilken strikbluse passer til hvilken figurtype?

Mange kvinder har noget at udsætte ved deres figur, det kan være de rund mave eller lidt for brede skuldre. Men med den rigtige strikbluse kan dette nemt skjules, så den bedste side altid fremhæves:

 • Figurtype A:
  Problemzonen ved denne type er snarere fra hofterne og ned. Overkroppen bør fremhæves for at udligne proportionerne – hvor eksempelvis striber eller mønstre er hjælpsomme. Ved lange snit er slidser i siden ved hofterne at foretrække.
 • Figurtype H:
  Androgyne og atletiske typer kan ty til feminine mønstre eller stramme strikkjoler, som sørger for mere kvindelighed.
 • Figurtype O:
  Ved O-typen skal fokus helst være på de ofte meget slanke ben. Kombineres en oversize-strikbluse og løse snit med smalle bukser, fjernes fokus fra den kvindelige midte.
 • Figurtype V:
  Denne kropstype karakteriseres af brede skuldre og smalle hofter. Giv afkald på påfaldende mønstre og snit, så overkroppen ikke fremhæves for kraftigt. Kroppens midte tiltrækker blikket ved overdele i A-linje eller med V-udskæring og fjerner fokus fra den brede overkrop.
 • Figurtype X:
  Timeglasfiguren afspejler symbolet på en kvinde. Den smalle talje kan fremhæves af en slå-om-strikbluse. Kropsnære strikbluser med rullekrave fremhæver ligeledes de feminine kurver.

Det er naturligvis altid en smagssag og afhængig af typen, hvilken strikbluse der passer til hvem. Pris og kvalitet spiller også en vigtig rolle. Designermærker tilbyder mange forskellige damestrikbluser i høj kvalitet og med moderne snit til enhver smag.

Et stilsikkert valg til enhver anledning

Damestrikbluser er en allrounder året rundt. Diverse silhuetter, snit og materialer kan afhængigt af anledningen nemt kombineres stilsikkert og samtidigt på vidt forskellige måder. Men hvad skal der tages højde for ved valg af strikbluse? Kan man også tage en afslappet strikbluse på til et fancy aftenarrangement? Og hvordan kombineres yndlingsstrikblusen, så den virker elegant?

Business – strikblusen på kontoret

Strikblusens kvalitet er afgørende for at shine på kontoret. Uld med fnuller eller forvaskede sweatshirts hører ikke til her! Kashmirbluser eller damebluser af viskose vidner derimod om smag og stil.

Strikbluser med V-udskæring passer fremragende over en klassisk bluse. Smalle strikbluser med rullekrave egner sig perfekt som et varmt alternativ under en elegant blazer. Den mere afslappede type kan også kombinere en sweatshirt med lige snit med pæne selskabsbukser og sporty sko .

Casual – strikblusen som allrounder til alle anledninger

Hvad enten det er med rund halsudskæring, oversized style eller en smart sweatshirt – en behagelig strikbluse til damer redder nogle gange dagen. Til jeans og behagelige sko er en dejlig strikbluse af blødt materiale det bedste valg. På den kolde årstid kan en grovstrikket damebluse være den optimale varmebeskyttelse. Også strikjakker til jeans og t-shirt er et enkelt, afslappet og sikkert valg.

Home – hyggeligt og behageligt

Komme hjem og føle sig veltilpas – hvad er bedre end en behagelig og dejlig strikbluse? Blød kashmir og moderne merinould er varme materialer til ren afslapning. Men også moderne sweatshirts og trendy hoodies sørger for et afslappet look derhjemme.

For den, der også vil klæde sig chikt og moderne derhjemme, er attraktive todelte sæt såsom en buks-bluse-kombination af strik eller blød bomuldsblanding et godt valg.

Aftengarderobe – altid smart klædt på

Den, der tror, at damestrikbluser kun er til hverdagsbrug, kan godt tro om igen: Fine strikbluser kan også gå til et elegant outfit om aftenen. Eksempelvis kan en sort rullekravebluse kombineres med en blyantnederdel af læder og klassiske pumps. Skal det være mere påfaldende, kan en dyb V-udskæring peppes op med en ædel halskæde eller andre smykker.

Om aftenen gælder det altid om at fremhæve silhuetten tydeligt. Til vidde Marlenebukser passer derfor kun en tætsiddende bluse i fin strik. Den grove strikkjole kan derimod gøres feminin med et bælte i taljen.

Hvilke materialer egner sig til allergikere?

Har man følsom hud , eller reagerer man allergisk på uld, bør man bevidst sætte sig ind i tekstilernes råstoffer. Alpakauld, ren uld eller merinould frarådes ved allergiske reaktioner som kløen eller rødmen. Pels bør også undgås.

Nye tekstiler bør vaskes grundigt en gang før første brug. Dermed fjernes rester fra fremstillingen, som kan medføre allergiske reaktioner.

Som materialer egner især naturlige fibre som hør, viskose eller ubehandlet bomuld sig til allergikere. Derudover er en hudvenlig pleje af tekstilerne vigtig: Vaskemidler skal derfor helst være uden duftstoffer og parfume.

Kradsetesten – uldstrikblusen til følsom hud

Den, der reagerer følsomt på nogle uldstrikbluser, bør altid først studere materialesammensætningen. Fine viskose- eller nylonblandinger er her et behageligt valg til bedste komfort uden kradseri. Men bomuld og polyester kan også være uden ubehagelige "kradsefibre". Den, som alligevel ikke kan undvære varme strikbluser, kan vælge superblødt og sart kashmir.

Hvilke damestrikbluser kan også bruges om sommeren?

Varme uldstrikbluser er uundværlige om vinteren. Men en strikbluse om sommeren? Ja selvfølgelig! Når det bliver køligt om aftenen og der sågar på feriestedet kommer en let brise, er lette strikbluser den perfekte løsning. Bare løst over skuldrene eller taget på med det samme, mulighederne afhænger af anledning og outfit.

Som materiale egner sig især hør til strikbluser, da det lette stof virker kølende på huden. Men også silkebluser eller fin strik af kashmir er velegnede om sommeren. I lyse farver og sommerlige mønstre er dette det perfekte tøj til kølige sommeraftener.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk