Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Skjorter

Kategorier
Filtrer
Størrelse
Farve
Materiale
Mærke
Pris
Sortering efter:
De mest populære

Side

Side 1 af 11

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig

Side

Side 1 af 11

Skjorter til enhver lejlighed

Cool med et par skinny fit jeans eller stylet med en fin nederdel, er skjorterne et must have i enhver kvindes klædeskab.

Indhold:

Skjorter til et stilfuldt udseende

Den hvide skjorte passer til alt. Det stemmer ganske vist, men det er ikke alt. Forskellige farver, snit og materialer gør tøjet til en allrounder og er et absolut must have i enhver kvindes klædeskab. Afslappende kombineret til et par vide jeans eller stylet med en chik nederdel, er skjorter egnet til alle typer og kan integreres i enhver tøjstil. Dermed er det så nemt som aldrig før at klæde sig stilfuldt i hverdagen.

Dame- og herreskjorte, er det ikke det samme?

Optisk set er forskellen slet ikke så stor ved første øjekast. Dameskjorter bliver båret af kvinder, mens herreskjorten er det mandlige modstykke. Det mest iøjnefaldende er knaplistens placering: Mens herreskjorterne knappes til højre, knappes dameskjorterne til venstre.

Det kan begrundes historisk. Damer fra de højere samfundslag havde for det meste en kammerpige, som hjalp dem med påklædningen, og hun havde nemmere ved at lukke knapperne til venstre. I modsætning hertil gjorde knaplukningen til højre det lettere for mænd.

I dag – hvor kammerpiger knapt nok findes mere – består traditionen endnu. Dame- og herreskjorter adskiller sig dog især fra hinanden ved deres snit, da dette er tilpasset den respektive anatomi.

Skjorter til den rigtige anledning

Et næsten uendeligt stort udvalg af skjorter får kvindehjerter til at slå hurtigere og byder på rige muligheder for at fylde sit klædeskab med nye eksemplarer. Ikke to modeller er ens – startende fra snitformen, over variationer af krave og ærmer til specielle udsmykninger. Dameskjorter kan derfor virke ret forskellige:

  • Klassisk
  • Feminin
  • Festlig
  • Sporty

Det er sjældent, at en overdel kun kan puttes i én kategori; for det meste adskiller stilen sig og gør enhver skjorte til et unikt stykke tøj.

Klassisk look til enhver anledning

Om man er til møde, en chik forretningsmiddag eller en afslappet aften med veninderne: Med en enkel, hvid skjorte har man ganske sikkert truffet det rigtige valg. Ligesådan er sorte skjorter egnet til mange anledninger og kan kombineres på ny hver gang ved hjælp af accessories og jakker.

Derved kan man selv bestemme hvor chikt outfittet skal være. I denne henseende har især materialevalget stor betydning, da bomuld fx virker mere fritidsagtigt.

Feminin og figurfremhævende

Den, som vil virke iøjnefaldende, er kommet rigtigt af sted med etfeminint snit. Med kraftig taljering og elegante stoftyper kommer den feminine side særligt godt frem. Også blomstermønstre og ekstravagante broderier pryder skjorterne og vækker opsigt. Rhinsten og perler, men også bånd, halstørklæder og sløjfer, er en velkommen afveksling til den enkle klassiker med skjortekrave.

Ærmernes længde har også stor indflydelse. Udover den åbenlyse forskel mellem korte, lange og trekvartærmer kan man også lege med formen på ærmet. Hotte pufærmer og bestemte udskæringer kan også forme ensfarvede skjorter efter den kvindelige figur og ser fantastiske ud til især stramtsiddende jeans.

Festlige anledninger til en smart aften

Ved højtidelige events og festligheder er en chik skjorte uundværlig. De udmærker sig ved deres fremragende forarbejdning i ægte silke eller fint satin. Derudover prydes de af kalvekrøs, flæser og bindebånd, som primært bindes i en elegant sløjfe om halsen.

I kombination med nederdel, blazer og elegante pumps er looket fuldend t– sådan vækker man opsigt til ethvert event.

Sporty til hverdag og i fritiden

Skjorter af køligt hør og behageligt bomuld er ideelle til kontor og fritid – stoftyperne føles rare og sidder altid pænt. Striber eller tern sætter desuden kulør på hverdagen.

Og skulle det blive koldt, kan man trække en vest eller en varm strikbluse over. Så nemt skabes det hotte lag-på-lag look og samtidigt bliver skjorten egnet til vinterbrug.

Kraver til enhver smag

Normalt forestiller man sig dameskjorter i klassisk stil: Lange ærmer, normal skjortekrave og taljeret snit. Skjorterne kan se helt anderledes ud end den kendte skjortebluse: Body-shirten knappes fx sammen i skridtet, og kan således ikke glide op af bukserne.

Tunikaer er først og fremmest ideelle om sommeren, da de er lette og har et løst snit. Tunikaen udmærker sig ved sin knapliste, der kun går til midten af skjorten. En bluseskjorte er ligeledes et alternativ til kontorbrug, da den fungerer som en smuk middelvej mellem elegant og fritidsmæssigt afslappet. Desuden bliver skjorter uden krave mere og mere populære – men helt klassisk bruges de følgende former for kraver ofte:

  • Skjortekrave
  • Reverskrave
  • Ståkrave
  • Peter Pan-krave
  • Bindebånd

Udover dette eksisterer der mange typer og mere iøjnefaldende varianter end disse former. Skjorte- og reverskrave er de klassiske modeller, en ståkrave på dameskjorter ses dog sjældent.

Peter Pan kraven er en fladt liggende variant, hvis krageflip er afrundet. Bindebånd er en forlænget del af stoffet og erstatter til en vis grad kraven. De bindes for det meste i en løs sløjfe og er populære accessories på skjorter.

Fra elegant silke til sporty jersey

Fine skjorter er oftest lavet i ren silke og er rare at bære på grund af det kølende materiale. Stoffet er krølfrit og let, men stadig rivefast. Dog kræver plejen af dem lidt ekstra, så man bør være forsigtig ved rensning af dem.

Når det derimod handler om bluser og skjorter til fritiden, anvendes let og luftigt materiale. Især bomuld og hør er populære og føles behageligt bløde mod huden. Men også viskose er et ideelt alternativ: Det føles nogenlunde som bomuld, men skjorterne er ikke så helt så varme – en afgjort fordel på varme sommerdage. I denne sammenhæng dukker begrebet jersey også tit op.

Jersey er et blødt, elastisk stof, som takket være dets lette ribmønster ligner vævet stof. Det fremstilles ofte af viskoseblandinger og er usædvanligt smidigt.

Desuden er det nemmere at farve viskose, og det beholder farven i længere tid, hvorfor printblusen typisk fremstilles heraf – kunstfibre som polyesteregner sig også fremragende til sådanne bluser. For uanset hvor smuk en hvid skjorte kan være: En smule farve og smarte mønstre bør ikke mangle i klædeskabet.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk