Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Skindtøj

Kategorier
Filtrer
Sortering efter:
De mest populære
1 af 1

Side

Side 1 af 1

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig
1 af 1

Side

Side 1 af 1

Skindtøj i høj kvalitet af nappa eller velour

Skindtøj i høj kvalitet af nappa eller velour er behageligt og et highlight i enhver garderobe.

Indhold:

Eksklusivt skindtøj til damer

Skind i høj kvalitet er et af de mest robuste materialer. Takket være dets alsidige egenskaber har mennesket flittigt brugt skind siden tidernes morgen og konstant videreudviklet forarbejdningen af det. I dag forfører skindtøj med blødt finish og et ædelt, moderne, men alligevel klassisk elegant look.

Hvor kommer skindet fra?

Skind er af dyrisk oprindelse og gøres kemisk holdbart ved hjælp af en særlig bearbejdningsmetode, garvning. Skindet bliver smidigt, sejt og overordentligt alsidigt anvendeligt. Der anvendes hovedsageligt skind fra okser, kalve, geder, får og grise, som er et overskudsprodukt fra fødevareindustrien. Afhængigt af dyret, som skindet stammer fra, har det forskellige egenskaber, som gør det særligt velegnet til bestemte typer tøj.

Forskellige skindtyper og deres egenskaber

Glat eller ru? Ikke kun den personlige smag, men også kravene til skindtøjets egenskaber er afgørende – tilpasset til anvendelsesformålet. Afhængigt af, hvilket dyr skindet kommer fra, og hvordan det er blevet forarbejdet, har det følgende betegnelse:

 • Nappalæder
  Særdeles blødt, smidigt, glat læder, oftest fra kalve eller får. Da porerne efter garvning er lukket på grund af mange meget tynde lag, er det relativt modstandsdygtigt over for fugt og snavs.
 • Okseskind
  Skind fra udvoksede okser er tykkere og sejere end fra unge dyr. Det er derfor også særdeles velegnet til mere robuste sko og tasker.
 • Gedeskind
  Gedeskind er meget blødt med et flot udseende. Det bruges derfor gerne til fremstilling af skindtøj, men også til tegnebøger og tasker.
 • Ruskind
  Alle skindtyper med blød, opkradset overflade kaldes ruskind. Det opstår af fibrene i de øvre lag, som slibes. Skindtøjet bliver særdeles blødt og får sin unikke karakter.

Lædertyper adskiller sig ikke kun af oprindelse, men også forarbejdningsform. Forskellige kvaliteter forekommer eksempelvis ved narvlæder og spaltlæder – kunden mærker dog oftest kun prisforskellen.

Læderforarbejdningen

Garvning af dyreskind er en af menneskehedens ældste håndværk . Indtil d. 20. århundrede fandtes der stort set ingen alternativer til skind. Med plantestoffer, mineralsalt, fedt eller syntetiske garvestoffer forarbejdes, slibes og rengøres dyreskind stadig i flere etaper, så de får deres glatte, bløde overflade. Garvningsstofferne bindes irreversibelt til skindet og gør det holdbart overfor nedbrydningen af mikroorganismer. Derefter kan det forarbejdes til tøj.

Se skindtøj

Uanset til hvilken stil: Stort set al slags tøj kan fremstilles af skind. I modsætning til mange andre tekstiler er skind også velegnet til forskellige accessories. Følgende skindtøj er særligt populært både hos damer og herrer:

 • Jakker og frakker
 • Bukser
 • Nederdele
 • Sko og støvler
 • Tasker
 • Handsker

Til lækkert overtøj, som ikke må stramme, bruges hovedsageligt blødt kalvenappa, lammenappa eller fint gederuskind. Til sko og mange accessories vælges ofte det mere robuste okselæder.

Sådan kombineres skinddele

Flot skindtøj må ikke mangle i en velassorteret garderobe. Her er især læderjakken eller læderfrakken populære i de klassiske farver sort, brun og beige. Nye farveteknikker muliggør dog også andre farver, som sørger for glædelig afveksling. Ethvert outfit kan kombineres med noget passende!

Den, der har prøvet det, ved det: Noget dameskindtøj passer bare altid. Den enkle, sorte læderjakke er uanfægtet en tidsløs allrounder. Den passer ikke kun til jeans, mens ser også godt ud til lette sommerkjoler. Læderjakker i diskrete jordfarver som okker, bordeaux eller mørk oliven er altid elegante. Ruskind giver derudover farverne et levende udseende. Vintage- og antikeffekter samt markante sømme forædler det glatte nappalæder.

En elegant læderfrakke giver selv det mest enkle outfit et ekstra pift. Her gælder devisen: Tag den på, og se fantastisk ud.

Ved særlige lejligheder er ædle læderbukser et ægte blikfang. De har for længst overvundet deres biker-image. Kombineret med sarte silkebluser, blonder eller fin uld skaber læderbukser kontraster.

Hvordan rengøres skindtøj?

Skindtøj skal opbevares og plejes omhyggeligt, hvis det skal beholde sit flotte udseende i lang tid. Tør radiatorluft, vaskemaskine eller skrappe rengøringsmidler er et tabu ved pletter. I de fleste tilfælde anbefales en regelmæssig specialrengøring af læder. Hjemme kan følgende plejetrin bruges et godt stykke ad vejen i nødstilfælde:

 • Glat læder kan tørres af med en fugtig klud. Efter rengøring påføres et passende plejemiddel. Dette forhindrer fugt i at trænge ind i fibrene og danne grimme rande.
 • Ruskind bør overhovedet ikke komme i kontakt med vand, da det medfører vedvarende pletter. Af og til kan skindtøj af ruskind børstes af med en speciel gummibørste og derefter imprægneres.

Skindtøj bør hænges på en passende bøjle og opbevares et godt ventileret sted langt væk fra varmelegemer . Så tørrer skindet ikke ud, og det krøller mindre .

Patina ja tak

Skindtøj hører til de få stykker tøj, som kun bliver flottere af at blive brugt. Med den rigtige pleje tilpasser jakker og frakker eller andet sig til ejerens individuelle stil. Fra rocket sports-chik over minimalistiske og urbane modeller til ædelt, landligt look og western-vibes er alt muligt.

Korte, taljerede bikerjakker bruges eksempelvis gerne af trendsættere til sarte silkekjoler for at bryde stilen. Trykknapper, grove lynlåse og spænder sørger for detaljer. Løsere snit, lædersnører og frynser giver derimod skindtøj et strejf af western, som kan kombineres flot med jeans.

Individuelle accessories gør ethvert look til noget helt personligt. Et stykke tøj kan dermed altid fremhæves på ny.

Enkle skindmodeller, som også kan kombineres med business-dragter, er perfekte til byture. Her sørger kulørte farver for afveksling og moderne blikfang. En ædel læderparka til damer af fløjlsagtigt gederuskind minder derimod om lange rideture i naturen og forædler ethvert fritidsoutfit.

Ved skindtøj er der ingen grænser for fantasien. De tidsløse klassikere integreres problemløst i enhver garderobe – samtidigt kan utallige looks ændres eller skabes på ny med kun et stykke tøj: en altid vellykket investering!

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk