Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Aftenkjoler

Kategorier
Filtrer
Sortering efter:
De mest populære
1 af 1

Side

Side 1 af 1

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig
1 af 1

Side

Side 1 af 1

Aftenkjoler: Elegant til særlige lejligheder

Aftenkjoler til særlige lejligheder med dresscode. Skal du til et romantisk bal, eller er du inviteret til bryllup, så begynder jagten på det perfekte festtøj. Praktisk: Vi har et kæmpestort udvalg af aftenkjoler online, og der er noget der klæder enhver. Her står alle damer over for et dilemma, skal det være en langærmet aftenkjole, en kropsnær cocktail-kjole, en balkjole med stort flot skørt eller noget helt andet. Selvfølgelig fås der også flotte og flatterende aftenkjoler i store størrelser til kvinder med former.

Indholdsfortegnelse

Kropsnært eller løst snit: Hvilket snit skal du vælge til din aftenkjole?

Spørgsmålet, hvilket snit man skal vælge aftenkjole i, skal primært besvares ved at se på sin egen figur. Der er aftenkjoler i meget kropsnære snit, der er superflotte til den slanke figur. Aftenkjoler i store størrelser har derimod for det meste mere vidde i snittet, der camouflerer små problemzoner. Der er også festlige kjoler i det populære A-snit, der understreger dekolletagen med en tætsiddende overdel og et skørt med tiltagende vidde ned mod gulvet.

Aftenkjoler i kropsnært snit

Mange aftenkjoler online og i de fysiske butikker lokker med snit, der fremhæver figuren. De modeller er sexede og forførende. De fremhæver hele figuren, eksempelvis en smal talje. Kropsnære kjoler har desuden ofte en markant halsudskæring med fokus på dekolletagen eller ryggen.

Kropsnære aftenkjoler er især elegante og stilfulde i mørke farver, men de er ofte uegnede til damer med problemzoner. Hvis en lille mave eller brede hofter skal camoufleres, bør du i stedet vælge en kjole med god vidde som minimum fra taljen og nedefter eller en med rynkeeffekter.

Aftenkjoler i løst snit

Aftenkjoler i løst snit i store størrelser er flatterende til kvinder med former. De er flatterende, fordi de 'camouflerer' problemzoner som mave, en stor bagdel eller kraftige lår. Og så er der endnu en fordel: De har et fantastisk romantisk look og minder – afhængig af snittet – om en ballerina eller en prinsesse. Stoffer med flot fald eller store balkjoler giver endnu flere valgmuligheder blandt aftenkjolerne i løse snit.

Kjoler i A-snit er desuden populære, og det snit bruges ofte også til brudekjoler. Det nærmest klassiske snit, der er kropsnært foroven og går let udad nedefter, har været in i mange år og er også flatterende i store størrelser.

Tip: Kjolens ærmelængde er også vigtig, når du skal vælge kjole. Langærmede balkjoler er eksempelvis meget populære om vinteren og camouflerer desuden mulige problemzoner på armene. Men på varme dage vil du hurtigt komme til at svede i den.

Sammenligning mellem lange og korte aftenkjoler

Skal aftenkjolen være kort eller lang? Det afhænger ofte af lejligheden. Korte kjoler anvendes ofte til mindre formelle lejligheder, mens den lange kjole bruges til galla eller bal.

Fordele ved korte aftenkjoler

Med funklende pailletter, som langærmet balkjole eller helt enkel: En kort aftenkjole vækker opmærksomhed. Med det raffinerede miks af et sødt, kort snit og detaljerne, der gør den til en aftenkjole, giver det et chikt look, der ikke er overdressed. Rent praktisk er en kort aftenkjole ofte mere bekvem og med god bevægelsesfrihed, eksempelvis hvis du vil danse. Knælange cocktailkjoler er perfekte, hvis du gerne vil lade dine ben syne længere.

Fordele ved lange aftenkjoler

Lange aftenkjoler er noget af det mest elegante. Damer i aftenkjole tiltrækker uvægerligt beundrende blikke, især kjoler med detaljer som pailletter, flæser og similisten. Og så camouflerer lange aftenkjoler problemzoner helt ned til fødderne, og det ikke kun i de store størrelser. Samtidig får aftenkjolen dig til at føle dig som en dronning.

Tip til tvivlerne: Kjoler, der er korte foran og lange bagpå er perfekte, hvis du vil have lidt af hver. Disse kjoler har lidt samme snit som det velkendte svenskerhår.

Fra party til festmiddag: Hvilken anledning passer en aftenkjole til?

Afhængig af lejligheden anbefaler vi en diskret cocktailkjole, lang aftenkjole eller en frisk, kort aftenkjole med glitrende pailletter eller flot udskæring i ryggen.

Aftenkjoler til fest

En elegant fest har ofte dresscode: Knælang cocktailkjole og kort aftenkjole er dresscode for hende i stedet for en stor balkjole. Når der er fokus på at feste igennem hele natten, skal kjolen være bekvem og ikke for kropsnær. Raffinerede detaljer som udskæring i ryggen er velegnede til den slags aftenkjoler, især til sommerfester.

Aftenkjoler til bal eller bryllup

Til afdansningsbal, bal eller bryllup forsøger damerne gerne at overgå hinanden i deres elegante aftenkjoler. Her er aftenkjolerne primært lange med markante og iøjnefaldende detaljer som en flot udskæring, blomsterapplikationer eller pailletter. Langærmede balkjoler er også et hit afhængig af årstiden, og i den køligere årstid behøver du ikke en bolero.

Vær forsigtig med valg af farve til et bryllup: Farven hvid er forbeholdt for bruden, og gæsterne bør ikke komme i hvid kjole!

Aftenkjoler til festmiddag, en tur i teateret og lignende

Til anledninger med mindre krav til dresscode, men som også kalder på en aftenkjole, kan der vælges en kort aftenkjole i et enkelt snit. Detaljer som udskæringen på ryggen eller balkjoler med lange ærmer og blonde er ikke et must og kan få dig til at føle, at du er klædt for fint på. Mindre er mere ved den slags lejligheder!

Aftenkjolen med et ekstra pift

Med glitrende pailletter, en romantisk udskæring i ryggen eller fine ærmer bliver en ny aftenkjole hurtigt til din nye favorit. Vælg det perfekte aften-outfit med fine accessories som et bælte i taljen og funklende smykker.

På kolde dage bør du også have en frakke på. Med en klassisk uldfrakke gør du ikke noget forkert her til vinter. Til foråret eller efteråret kan en sort eller beige trenchcoat også bruges som raffineret kontrast til en aftenkjole. Samtidig gælder det også om at få valgt de rette sko og en taske til din festkjole. De skal være i matchende farver, så de ikke bortleder opmærksomheden fra kjolen. Aftenkjolen bør være blikfanget, og de valgte sko, eksempelvis pumps, skal derfor være mere diskrete.

Tip: Til aftenkjoler med stor udsskæring kan et smykke som en halskæde være prikken over i'et.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk