Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Frakker

Kategorier
Filtrer
Sortering efter:
De mest populære
1 af 1

Side

Side 1 af 1

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig
1 af 1

Side

Side 1 af 1

Damefrakker: bekvemme og chikke

Der bør være en eksklusiv frakke i enhver garderobe – damefrakker er dejlig alsidige og kan bruges til næsten enhver lejlighed. Om foråret er en parka, om sommeren en let kort frakke og om efteråret den klassiske trenchcoat helt perfekt. I den kolde årstid må det derimod gerne være dejlig varme frakker i lodden lamauld eller quiltede frakker. Vi afslører, hvilke frakker, der klæder hvilke damer bedst, og hvordan du bedst plejer dem.

Indholdsfortegnelse

Hvilken frakke passer til mig?

Jo højere du er, jo længere skal din frakke være: Det er den enkle tommelfingerregel for valg af frakkelængde. Små kvinder kan med fordel vælge klassiske korte frakker, der maksimalt går ned til knæet og optisk gør benene længere. En stor krave er flatterende til større kvinder og skaber fokus om ansigtet i stedet for kroppens størrelse. Uanset om du er størrelse S eller XL: en quiltet frakke, parka eller trenchcoat passer til enhver figur.

Hvis du har brede hofter eller en lille mave, så er A-snittet det helt rigtige, da dette snit camouflerer små problemzoner på raffineret vis. Vide snit og detaljer som hætte, pailletter eller påsyede lommer kan også aflede blikket fra små problemzoner. Lange frakker i åbent snit er utrolig flatterende til kvinder med feminine former.

Atletisk byggede kvinder med skuldre, hofter og talje næsten med samme bredde, kan skabe en feminin silhuet med en trenchcoat med bælte i taljehøjde. En eksklusiv frakke bør desuden altid have en flatterende dekolletage: Til kvinder med stor barm, er en V-udskæring utrolig flatterende.

En frakke til hver årstid

Frakker er det perfekte overtøj uanset årstid: Lette parkaer og trenchcoats, lækre uldfrakker og vatterede quiltede frakke, der er en passende model til al slags vejr. Og garderoben bør indeholde de to klassikere: En sort trenchcoat, der også kan bruges som festkjole, og en vatteret quiltet frakke, som efter behov kan være med eller uden hætte til kølige dage.

Frakker til den varme tid

På varme dage skal det være en frakke med løst og let fald, eksempelvis en trenchcoat. Modeller uden for er perfekte i forårsbrisen. En florlet regnfrakke i pangfarver er også velegnet, når du skal gennem dage i dårligt vejr om foråret eller sommeren. Vigtigt: Frakkerne skal naturligvis have en hætte, der beskytter mod regnen. I rød eller gul bliver regnfrakken til et farvestrålende blikfang. Og en smart kort frakke i polyester kan også bruges åbenstående om sommeren.

Overblik over egnede modeller:

  • Lette trenchcoats
  • Regnfrakker
  • Åbentstående korte frakker

Frakker til den kolde tid

I den kolde årstid må du heller ikke mangle en frakke. Når det er frostvejr og sner, sikrer forede og polstrede frakker et trendy outfit, der samtidig holder dig dejlig varm. Trenchcoaten kan også bruges om vinteren, hvis den har det nødvendige for; og så er der parkaer (lange anorakker med for og et isolerende yderlag). Elegante klassikere er strik- eller uldfrakker, der dog normalt ikke kan holde de mest forfrosne varme. De bør i stedet vælge varme dunfrakker og quiltede frakker, med herligt for ind- og udvendig samt ekstra detaljer som hætte mod regn og sne.

Overblik over egnede modeller:

  • Trenchcoats med for
  • Parkaer
  • Strik- eller uldfrakker
  • Dunfrakker
  • Quiltede frakker

Tip: Hvis du ikke vil købe én frakke til hver slags vejr, findes der også trendy kombinationsvarianter. Det er eksempelvis frakker med aftagelig hætte, udtageligt indvendigt for eller variabel krave i faux fur. Disse frakker kan tilpasses fleksibelt til vejr og temperatur.

Rengøring og pleje af din frakke

Når du har haft din frakke på udenfor, kan den godt se lidt træt ud – det kræver den rigtige rengøring! Modeller med lette dun kan godt nok maskinvaskes på skånevask – men det skal du kun gøre, hvis du har en tørretumbler. Den giver dunene deres volumen tilbage efter vask. Må vaskes ved maks. 30 °C. Det er nemmere med en kort frakke i funktionelt stof som polyester. Den kan vaskes ved 40 °C og kræver ingen yderligere specialbehandling.

Damefrakker i uld skal derimod behandles mere forsigtigt. Hvis frakken lugter, kan det somme tider være nok at hænge frakken op et fugtigt sted (eksempelvis på badeværelset) og derefter banke frakken. Hvis frakken er beskidt, skal den dog rengøres. Med lidt held kan du fjerne pletter med lidt vand og en klud med god sugeevne. Vigtigt: Gnub ikke stoffet, dup forsigtigt! Nogle uldfrakker kan også skånevaskes i maskinen ved 30 °C (se vaskeanvisningen!). Derefter skal frakken lægges på et stort håndklæde. Vent derefter, til det har absorberet størstedelen af vandet. Først herefter må frakken tørre "rigtigt" på en bøjle.

Tip til opbevaring: Husk mølbeskyttelse i klædeskabet. Den kan eksempelvis hænges direkte ind i tøjposen, der beskytter frakken de dage, hvor den ikke skal bruges.

Frakker: Trendy accessories til enhver lejlighed

Sporty Goretex-frakker/a> giver robust beskyttelse mod vind og vejr. Med detaljer som en aftagelig hætte eller en sikker lynlås trodser denne type frakke også rigtigt dårligt vejr. Goretex-frakker er derfor perfekte til aktive sportskvinder, der gerne er ude.

Korte frakker er flatterende til små kvinder, da de får kroppen til at syne længere. Men det er ikke kun derfor, at de er populært overtøj: De korte frakker fås i mange forskellige materialer, farver og design.

Frakker i lamauld lokker med et farverigt look, men de har også en praktisk fordel. Takket være lamaulden, der har givet dem deres navn, er de varme og dejlig lette. Disse frakker er utrolig feminine og elegante og derfor eksempelvis perfekte over en aften- eller cocktailkjole.

Trenchcoats gælder med rette for at være en evig klassiker, der passer til mange outfits og som ikke må mangle i nogen garderobe. Superfeminin frem for alt i tidløs sort med bælte i taljen. Endnu en fordel: Trenchcoats fås både som lette sommermodeller og forede vintermodeller.

En quiltet frakke er vatteret og holder dig dejlig varm, selv når det er bidende koldt om vinteren. Dertil kommer det trendy look, der er flatterende til både yngre og ældre damer. Quiltede frakker fås i både diskrete farver og pangfarver, der lyser op i den triste grå vinter.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk