Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Blazere

Kategorier
Filtrer
Sortering efter:
De mest populære

Side

Side 1 af 4

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig

Side

Side 1 af 4

Blazeren – en klassiker

Blazeren – en klassiker, som kan tilpasses enhver kvindes stil og personlige smag. Det store udbud af blazere til damer giver ekstraordinært mange styling-muligheder.

Indhold:

Blazeren – en klassiker og dens mangfoldighed

Det er kun få stykker tøj, som har været der siden modeindustriens begyndelse, men aldrig er gået af mode igen. Blazere til damer hører lige så meget til det klassiske basistøj, som de velsiddende blå jeans eller enkle stilet-pumps.

Oprindeligt blev blazeren kun brugt som uniform i flåden, ved engelsk rosport eller af kostskoler og akademiske skoler, men blev senere en elegant beklædningsgenstand til formelle anledninger. I dag er der ingen stil- og smagsgrænser for det store udvalg af blazere til damer. Således findes der forskellige typer, som fx:

 • kort blazer
 • lang blazer
 • oversized blazer
 • blazerfrakke
 • militær blazer
 • jeansblazer
 • sweatblazer

I modsætning til den mandlige variant – kaldet habitjakker eller jakker – er den klassiske blazer til damer taljereret. Med en reverskrave, to knapper til lukning og to påsyede lommer er blazeren til damer en klassiker, som det betaler sig at investere i. I modsætning til de korte modetrends bliver den ved med at være et blikfang i klædeskabet, som kan kombineres på mange måder.

Hvilke styling-muligheder har en blazer?

En blazer til damer kan styles på adskillige måder. Uanset, om den er elegant, afslappet eller moderne – den pæne jakke giver altid et kompetent udseende. Som klassisk kombination kender man blazeren sammen med par formelle bukser eller en nederdel. Men det ikke kun i erhvervsbranchen, at blazeren til damer får en til at se mere kompetent ud: Privat er det også en jakke , som kan kombineres imponerende og trendy.

Det afslappede udseende kommer an på blazerens snit: En lang eller en oversized blazer virker altid moderne og feminin, hvis den er holdt sammen med et smalt bælte i taljen.

De 5 smukkeste blazer-outfits

Hvor er det bedst at bruge hvilken type blazer, og hvordan bliver looket stilsikkert? Disse fem varianter af outfits giver en smagsprøve på de forskellige muligheder.

Outfit 1: Chik til kontormødet

Et vigtigt kontormøde venter forude, men man mangler ideer til, hvad man skal tage på. Der er ingen tvivl om, at blazeren til damer er det rigtige valg til denne anledning. Alt efter dresscoden kombinerer man jakken som en buksedragt med et par passende bukser eller med et pencil skirt og passende pumps. Føler man sig mere hjemme på kontoret, kan man bære en smal, lang blazer over en bluse til et par vide jeans samt højhælede sko.

Outfit 2: Shopping-turen med veninderne

Hvem elsker ikke at drikke kaffe med veninderne og derefter slentre gennem byens gader? Hvad har man brug for hertil: Et behageligt outfit! Godt, at den afslappede oversize blazer giver et bredt spillerum. Under sådan en kan man fx bære en løs T-shirt eller en behagelig hættetrøje. Dertil tager man ganske enkelt sine yndlingsjeans og et par sneakers – og vupti er det moderne look til en perfekt shoppingdag færdigt.

Outfit 3: Outfittet til daten

Endelig er der igen tid til to: Hvorfor skulle man så ikke vise sig fra sin bedste side til middagsaftalen med sin elskede? Et par stramme jeans fremhæver de kvindelige former. Dertil tager man en cool T-shirt, som føler sig godt tilpas i. Den lange blazer holdes sammen med et smalt bælte i taljen: Det giver den ellers så stive blazer et feminint touch. Glem ikke pupms for en rank holdning, og så er looket perfekt.

Outfit 4: En blazer som Day xxx Night look

Er dagen fyldt med mødeaftaler og en bytur med mad og drinks om aftenen? Her har man brug for en outfit, som kan forvandles, som dagen over virker fleksibelt og behageligt, men om aftenen også virker chikt og eksklusivt. En kombination, som ikke er til at slå, er et par skinny jeans til en kort blazer. Holdes begge dele i mørkeblå eller sort og kombineres de med en hvid bluse, er man perfekt påklædt. I forhold til sko betaler det sig at tage et ekstra par med til at skifte: Dagen igennem bærer man komfortable ballerinasko eller snøresko, om aftenen stilsikre, lakerede pumps.

Outfit 5: Elegant til velgørenhedsarrangementer og events på den røde løber

Om det er til et velgørenhedsarrangement, en fin fernisering eller ved invitationen til et vigtigt event – der er ind i mellem øjeblikke, hvor man ville ønske man havde en personlig stylist. Hvad skal man da gøre, når man har brug for en stilelig aftengarderobe? Snup ganske enkelt blazeren!

Uanset, om det er til den gulvlange kjole eller et elegant jumpsuit, fungerer blazeren til damer som et beskyttende skjold, når den er slynget over skuldrene, ligesom herrernes habitjakke, og den holder en dejligt varm hele aftenen. I modsætning til jakker er den et elegant alternativ, dog ikke så varm og tung som frakker.

Blazere skal også plejes

Blazere til damer består ofte af sarte stoffer, som ikke just kan beskrives som nemme at rengøre. For at teste hvor godt de forskellige materialesammensætninger lader sig vaske, kan det betale sig at kaste et blik på vaskeanvisningen. Findes der dér et "P" i en cirkel, anbefales det kun at rense tekstilerne hos en professionelt tekstilrens eller rense det kemisk. Følgende tekstiler kan man forsigtigt forsøge at håndvaske derhjemme:

 • Bomuld
 • Jersey
 • Polyester
 • Viskose
 • Jeans
 • Uld
 • Silke

Følg ganske simpelt disse seks trin:

 • Læg tekstilerne i blød i lunket vand sammen med en smule mild shampoo.
 • Med fingerspidserne gnides forsigtigt på pletter eller andre krævede steder. Bemærk: Brug ingen børste, da man eller kradser blazerens fine fibre op.
 • Skyl igennem med koldt vand til der ikke er flere sæberester at se.
 • Derefter lægges jakken på et tørt håndklæde og rulles sammen med håndklædet. Sådan opsuges det overskydende vand. Det er vigtigt ikke at vride blazeren op.
 • Hæng den bare i den friske luft og lad den tørre igennem.
 • Til sidst kan blazeren til damer stryges efter behov. Her bør man være særligt opmærksom på strygejernets temperatur, da mange tekstiler ikke tåler det alt for varmt. Hertil egner et dampstrygejern, også kaldet en steamer, sig rigtig godt.

Ved specielle materialer, som fx ny uld, skind eller lyocell anbefaler vi altid at bruge et professionelt rensefirma. Sådan får krævende kvinder lang tids fornøjelse ud af deres yndlingstøj.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk