Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Tæpper & plaids

I denne kategori, desværre er ingen produkter til rådighed

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig

Tæpper plaider sørger for en rar stemning

Tæpper & plaider sørger for en rar stemning i boligen ved at sprede hygge.

Indhold:

Tæpper & plaider til et hyggeligt hjem

Den perfekte fyraften: Omgivet af en masse puder, indhyllet i hyggelige tæpper og plaider på sofaen, så glemmes hverdagen helt. Afhængigt af materiale bruges tæpper som et let overtræk om sommeren, opfylder dekorative formål eller sørger for dejlig varme på kolde vinteraftener. De bringer velvære ind i boligen og sørger for en rolig atmosfære.

Stilfuldt og hjemligt: Sådan indrettes boligen behageligt

Den aromatiske lugt af duftlys, knitrende ild i kaminen og et blødt tæppe på sofaen – hvem føler sig så ikke straks godt tilpas? Alle har selvfølgelig deres egne favoritter: Nogen synes, at puder er overflødige støvfangere, andre kan ikke få nok af dem og fylder hele sofaen med forskellige pyntepuder.

Ved plaider er der oftest tale om dekorative tæpper, som vækker opsigt med afvekslende farver, mønstre og frynser. Møbeltæpper derimod er ofte større og tungere.

Plaider har deres oprindelse i Skotland, hvor de i dag fås i mange moderne udgaver samt forskellige længder og bredder. De er dog altid snarere små og lavet af tyndt materiale, så de kan pynte i boligen året rundt og sørge for hjemlig hygge.

Hvilke tæpper varmer bedst?

Uanset om det er som boligtilbehør, til beskyttelse af sengetøj eller som varmt hyggetæppe om aftenen: Bløde og plyssede tæpper varmer kroppen, mens farverige plaider giver stuen et moderne touch. Oftest bruges følgende materialer:

 • Fleece
  Materialet egner sig ideelt til vinterlige sengetæpper, som er bløde og varme. Tæpper og plaider af fleece er meget lette og kan nemt vaskes i vaskemaskinen, hvilket gør dem velegnede som tæpper til babyer: Pletter kan nemt fjernes.
 • Uld
  De kan optage ekstremt meget fugt og har fremragende varmeegenskaber: Tæpper og plaider har klimaregulerende egenskaber, så de kan bruges året rundt. Især kashmir og alpaka hører til de varmeste materialer, selvom fibrene er meget lette og fine.
 • Kunstfibre
  Tæpper af kunstfibre som fx polyester er robuste og plejelette. De ligner uldtæpper af høj kvalitet, men er ofte tyndere og dermed meget velegnede som dekorativ plaid.
 • Bomuld
  Kradsen hører fortiden til – plaider af bomuld er særdeles bløde og føles behagelige på huden. Samtidigt er plaidernes materiale modstandsdygtigt og især velegnet til børn, da det nemt kan rengøres.
 • Silke
  Det naturligt udvundne materiale udligner temperaturer, så tæpper og plaider køler om sommeren og holder kroppen varm på kolde vinterdage. Det lette materiale ligger blødt på huden og skal sågar have beroligende egenskaber.

Især som allergiker har det stor betydning at være opmærksom på materialets sammensætning. Med silke er man som regel på den sikre side, da der ikke findes nogen kendte allergier over for dette materiale – så høj komfort er garanteret i boligen.

Tips til rengøring af uldtæppe

Så varme tæpper og plaider af uld end er – deres pleje er krævende, og de skal behandles skånsomt. Det sikreste er at få plaider kemisk renset, så de følsomme fibre skånes.

Vil man hellere selv prøve, skal man være opmærksom på en lavere temperatur ved vask af tæpper. Især håndvask med skånsomme uldvaskemidler anbefales, da plaidernes naturfibre dermed skånes – centrifugering bør absolut undgås.

Tæpper, møbeltæpper og puder til hyggelig indretning

Hjemmet kan indrettes smukt og efter egen smag med boligtilbehør. Minimalistisk eller påfaldende: Tæpper og plaider egner sig fremragende til at påvirke boligens stil, så man kan føle sig veltilpas inden for hjemmets fire vægge. Foruden tæpper fås andet sengeudstyr og tekstiler.

Beskyttende og praktisk

Så flot sofaen end måtte være – med tiden vænner man sig til dens udseende og vil gerne have lidt afveksling. I stedet for nye møbler er et møbeltæppe en praktisk løsning: Der er tale om særdeles store tæpper, som dækker sofaen helt og sørger for et nyt look. Samtidigt forhindres slid og snavs, så dyre møbler skånes.

Alternativt kan kun udvalgte områder dækkes af: Skåneren til lænestolen forhindrer slid på sædet, hvorimod ærmeskånere beskytter lænestolens armlæn.

De kan derudover have praktiske lommer til opbevaring af fx mobiltelefonen eller læsebrillen. Disse skal dermed ikke længere ligge på armlænet, hvor de nemt kan falde ned. Et overtræk skåner altså materialet og kan samtidigt bruges som dekoration.

Puder til yndlingspladsen

Passende til tæpper og plaider kan puder gøre underværker: De er dekorative og pynter sofaen, men er også praktiske. Hvad enten det er til den korte middagslur eller afslapning om aftenen: De udfylder hjørner og får hårde kanter til at forsvinde.

Derudover kan behagelige siddepuder også bruges for at skåne møblernes materiale. Med det store udvalg af puder harmonerer de med tæpperne og plaiderne, så den nødvendige velbehagsfaktor derhjemme sikres.

Moderne indretningstendenser: Bløde materialer

Tæpper og plaider af uld er ikke bare bløde og varme, men er også utroligt flotte. Oftest bruges kashmir-, alpaka- eller merinould: Tæpper af blødt materiale har fremragende klimaegenskaber og sørger for komfort både sommer og vinter.

Som moderne alternativ er sart skinnende mikrofibre et populært valg: Tæpperne kan lægges dekorativt på sofaen eller lænestolen – også på stole og skamler pynter de og udstråler tryghed. Det enkle møbel bliver et blødt blikfang, som man gerne vil røre ved, og som giver varme. Bløde mikrofibre i forskellige farver er et praktisk og plejelet alternativ til tæpper og plaider af ren uld.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk