Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Sengetøj

I denne kategori, desværre er ingen produkter til rådighed

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig

Højkvalitets sengeudstyr

Fra hovedpuder og dyner til madrasskånere: Med det rigtige sengeudstyr er man sikret en god nats søvn.

Indhold:

Højkvalitets sengeudstyr for en afslappende søvn

"En god nats søvn er godt for krop, sind og sjæl" – men hertil kræves frem for alt en behagelig seng. Udover en madras af høj kvalitet, spiller især dynen og hovedpuden en afgørende rolle. Alt efter hvor kuldskær man er, og hvilken årstid det er, kan forskellige fyldmaterialer anbefales for at føle sig tilpas om natten og have et behageligt klima. Endelig kan man sove bedre: Det rigtige sengeudstyr giver søde drømme.

Dyner til alle årstider

Svede om sommeren og fryse om vinteren? Med det rigtige sengeudstyr hører det fortiden til – for forskellige typer fyld gør det muligt at tilpasse temperaturen perfekt. Om man bruger forskellige dyner afhængigt af årstiden, eller om man bestemmer sig for én model, er op til en selv. Der skelnes grundlæggende mellem:

 • Vinterdyner
 • Sommerdyner
 • Helårsdyner
 • 4-sæsons-dyner

De sidste består af to dele: Den lette, sommerlige dyne kan befæstes på en helårsdyne via trykknapper. Dermed egner den sig også til vinterhalvåret og er en praktisk, pladsbesparende variant af sengeudstyr.

Det kommer an på de indre værdier

Og ikke kun hos mennesker. For selv sengeudstyr har noget i sig – også selv om det kun er fjer eller dun. Alt efter fyld har dette indflydelse på dynernes varmeegenskaber, da alle materialer holder godt på varmen på deres måde. Inden for sengeudstyr er især følgende fyldmateriale populært:

 • Tencel/Lyocell
  Her drejer det sig om naturlige cellulosefibre. De udvindes fra bæredygtigt skovbrug. Dermed er de økologisk rigtige, har fantastiske varmeegenskaber ved alle temperaturer og leder hurtigt fugten væk fra kroppen. For allergikere er Tencell/Lyocell et udmærket fyld i sengeudstyr.
 • Dun
  Gåsedun, andedun eller en blanding med fjer – i alle tilfælde er disse dyner gode til at lede fugten væk fra kroppen og er ideelle om vinteren. Grundlæggende set er gåsedun varmere end andedun, hvoraf edderdun hører blandt de kvalitativt bedste og varmeste dun.
 • Uld
  Varmeregulerende og klimatiserende: Sengeudstyr af uld er det perfekte valg til kolde temperaturer. Særligt bløde uldtyper er meget populære og holder også en behageligt varm i isnende kulde.
 • Bomuld
  Denne type sengeudstyr egner sig specielt godt til den varme årstid, da det er køligt og effektivt absorberer fugt. Det har antistatiske egenskaber og er nemt at vaske, så det er også et godt valg for allergikere.

Ofte kommer man fyrrespåner i ulddynerne, da de har en antibakteriel virkning og er temperaturregulerende. Derudover udskiller de også en dejlig duft, som sørger for, at man har det behageligt hele natten.

Betrækket hertil er i de fleste tilfælde lavet af bomuld. Med det rigtige sengetøj i forskellige udformninger og farver kan sengeudstyret tilpasses soveværelsets indretning.

Sengeudstyr til hver dag: Quiltet dyne

Et velfordelt fyld er det vigtigste kendetegn i en quiltet dyne: Dynen er opdelt ved hjælp af syninger, så fyldet ikke kan forskubbe sig. Fjer, dun eller uld forskubber sig ikke og giver en jævn varmefordeling.

I en kassettesyet dyne er der indsyet kanalvægge mellem over- og underside, så fyldet forbliver på sin plads. Sådan opstår der ingen kuldebroer.

I modsætning til dette er der den vatterede dyne, som også har kanalvægge, men disse går dog ikke hele vejen igennem, og muliggør dermed, at fyldet kan skubbes en anelse rundt. Dermed skal kassetterne ikke fyldes hver for sig; fyldet fordeles ved at ryste dynen. En vattæppe er opbygget på lignende vis: Gennem quiltede tern ligger fyldet fast, mens betrækkets over- og underside kun er syet sammen i kanten.

Dyner findes som regel i standardmålene 135 x 200 cm og 155 x 200 cm såvel som ekstra lang i 155 x 220 cm. Således kan de tilpasses ens egen højde, så de dækker kroppen fuldstændigt og holder på varmen.

Den rigtige pude til alle sovestillinger

Puder laves for det meste i 40 x 40 cm eller 80 x 80 cm og er en vigtig forudsætning for at sove godt. Med det rigtige fyld og den rigtige form hjælper de nakken med at slappe af, aflaster ryggen og sørger for en god nats søvn:

 • Kugler af ren uld og fyrrespåner
 • ​ Fiberkugler i polyester, som kan rystes
 • Små kugler af ren uld
 • Skum (visco eller polyuretan)
 • Vild silke
 • Dun og fjer

Særlige nakkepuder kan få nakkemuskulaturen til at slappe af. De egner sig især til folk, som sover på ryggen, da de sørger for en ergonomisk korrekt sovestilling. Folk, som sover på maven, bør derimod vælge en flad hovedpude, som ikke støtter nakken for meget.

Det er vigtigt at lufte puderne regelmæssigt for at komme af med den absorberede fugt. Betrækket kan typisk vaskes i maskinen, men selve puden bør også regelmæssigt indleveres til professionel rensning.

Ikke kun for børn: Madrasskånere, som er nemme at rengøre

For en ren og velholdt seng er regelmæssig udskiftning af sengetøjet en god start. Men også skånebetræk skåner madrasser og lamelbunde, så levetiden forlænges.

En rullemadras er en vigtig anskaffelse, da de tilpasser sig kroppens anatomi og sørger for et behageligt soveklima. De beskytter madrasser mod fugt og snavs, mens de supporterer kroppen. Derudover er rullemadrasser meget nemme at rengøre. En madrasbeskytter sørger for kontinuerlig cirkulation af luften og fordeler kroppens tryk ligeligt ud over madrassen.

​Takket være en vandtæt flade med en indvendig membran forhindres fugten i at trænge ind i madrassen.

Sov som en drøm – med det rigtige sengeudstyr

Med praktisk tilbehør som en opbevaringstaske kan sengeudstyr nemt opmagasineres: Skifter man fx dyne mellem sommer og vinter, kan man opbevare dem kompakt. Sådan er de også beskyttet mod støv og kan transporteres uden besvær.

God søvn er alfa og omega for en god livskvalitet. Den, som kan slappe af om natten og starte morgendagen frisk og udhvilet, er fuld af energi – og god søvn har positiv indflydelse, selv på helbreddet. Ved hjælp af det rigtige sengeudstyr understøttes dette, så intet står i vejen for en nat fyldt med gode drømme.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk