Shop smartere - med PETER HAHN-appen. Klar, enkel, hurtig.

Installere

Sengelinned

I denne kategori, desværre er ingen produkter til rådighed

Vi arbejder for at finde de helt rigtige highlights til dig

Sengetøj i høj kvalitet

Legende blomsterranker eller enkle striber og farvegradienter – sengetøj i høj kvalitet forvandler soveværelset til et hyggeligt sted at trække sig tilbage.

Indhold:

Sengetøj til en god nats søvn

Når man er omgivet af bløde stoffer og en dejlig varm dyne, frister det lækre sengetøj til at lægge sig og drømme. Hvad enten det er blødt flonel eller fin silke med stilfulde mønstre: Med de rigtige sæt af senge- og hovedpudebetræk bliver soveværelset til et soveparadis. Bløde stræklagener i passende farver fuldender synet og virker afslappende – sådan kan man føle sig veltilpas hjemme.

Afslapning i soveværelset

Især en god madras, hvis hårdhed og beskaffenhed er tilpasset til ens egne behov, er vigtig for en god nats søvn. Hovedpuden og dynen spiller også en stor rolle, da varmeegenskaberne differentierer, alt efter fyldmaterialet.

Sengetøj af høj kvalitet sørger for, at dyner og puder forbliver rene, selv efter længere tids brug og at de stadig kan bruges efter mange år. Først og fremmest har man brug for:

 • Lagen
 • Pudebetræk
 • Dynebetræk

Med et passende sæt sengetøj kan soveværelset dekoreres efter årstiden – hvad med fx blomstermønstre om sommeren eller et farvespil i orange nuancer, som matcher efterårets blade?

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber sengetøj?

Mens sengetøj kun adskiller sig ved kulørte farver og mønstre ved første øjekast, stikker der i virkeligheden mere under overfladen. Især lagener skal være robuste for at modstå den kontinuerlige gnidning og absorbering af fugt. Men betræk til dyne og hovedpude skal også føles behagelige.

Forskelligheder i materialet

Den ene foretrækker tykke, grove stoffer – den anden kølige og glatte. Præcist hvordan sengetøj føles, kommer an på det anvendte materiale. Sengetøj kan fås i:

 • Bomuld
 • Hør
 • Kunstfibre

Bomuld er det mest valgte, fordi sengetøj i dette materiale er solidt og hudvenligt, og stoffet føles blødt mod huden. Hør og kunstibre er rigtig gode til at absorbere fugt, herunder er især polyester et godt valg for allergikere.

Lagener produceres for det meste i en blanding af bomuld og elastan; nogle gange er der blandet kunstfibre i. Dette giver en tyk frotté-kvalitet, som er blød og behagelig – ideel til en god nats søvn.

Den rigtige størrelse

Alt efter madrassens og sengens størrelse er det nødvendigt at være opmærksom på sengetøjets længde og bredde. En dyne måler typisk 135 x 200 cm, mens et hovedpudebetræk typisk måler 80 x 80 cm.

Til sengetøj i ekstra bredt format findes også passende betræk med ekstra længde: Det er bedst at måle sin egen dyne, så man kan finde den rigtige størrelse.

Der findes også forskellige varianter af lagener, så de kan spændes ud over store madrasser. Selvom stoffet kan strækkes på grund af indholdet af elastan, skal målene vælges, så de passer bedst muligt for at opnå en god optik og lang levetid.

Et spørgsmål om bekvemmelighed

For at holde dynen og puden sikkert på plads, kan der vælges mellem forskellige typer lukninger. Knapper har i lang tid været meget populære i sengetøj, fordi de er nemme at betjene og ser dekorative ud. Dog er det mere besværligt at lukke knapper end en lynlås.

Denne er i dag en af de mest brugte lukkemetoder i sengetøj, og er meget nem at betjene. Gennem højkvalitets syninger er lynlåsen fastgjort sikkert og kan udfylde sit formål i mange år.

Bomuld: Perfekt til alle årstider

Det er ikke uden grund, at det tæller som et af de mest populære materialer, når det gælder produktion af sengetøj. Uanset, om der er tale om ren bomuld, som er specielt forarbejdet, eller en blanding af forskellige materialer:

 • Uldflonel
  Blød, varm og perfekt til kolde nætter: Det er lavet af 100 % bomuld uden tilsætning af andre stoffer. Overfladen er let opkradset, så lagenet føles ekstra behageligt og absorberer mere fugt.
 • Bomuldsflonel
  Som uldflonel varmer den også og er egnet til vinterperioden samt nemt at vaske. Flonel ser rigtig nobelt ud.
 • Jersey
  Er ligeledes lavet af ren bomuld, som ser strikket ud og har åndbare egenskaber. Det elastiske stof er godt til at absorbere fugt.
 • Makosatin
  Er et af de fineste og mest ædle stoffer, som udmærker sig ved en let glans. Sengetøj af makosatin egner sig både til sommer og vinter, da det har varmeregulerende egenskaber.
 • Bæk og bølge
  Er strygefrit og har en lav vægt – med sin blanding af bomuld og kunstfibre, som fx polyester, har dette materiale en smuk overflade og egner sig godt til sommerhalvåret. Det kendetegner sig ved kreppede striber.

Således kan man vælge et køligere materiale til sommerhalvåret eller varmt flonel til de kolde vinternætter. Hvilket sengetøj man foretrækker, kommer hovedsageligt an på ens egen smag og behag i forhold til udseendet.

Sov naturligt i silke

Her har allergier ikke en chance: Den, som vælger sengetøj i silke, har bestemt sig for komfort og en afslappende søvn. Stoffet er åndbart og absorberer den fugt, som kroppen afgiver i løbet af natten: Hvis man har let ved at svede og kun sover med en let dyne om sommeren, er silke det bedste materiale.

Det føles oven i købet behageligt mod huden og er egnet for selv allergikere. Via den naturlige produktion af stoffet og dets særlige opbygning er sengetøj af silke også egnet til mennesker med følsom hud eller neurodermatit. Silke er et fint valg, selv i forhold til udseendet, og er et smukt syn året rundt.

Tips til et eventyrligt soveværelse

Er værelset indrettet romantisk med lyse farvenuancer og fantasifulde detaljer, så er sengetøj i en lignende stil velegnet hertil. Blomstermønstre og ranker i forskellige nuancer tillader soveværelset at forvandle sig til et idyllisk paradis.

Vil man gerne have det lidt mere klassisk, kommer man godt af sted med striber eller simple mønstre. Ensfarvet sengetøj er også nemt at udsmykke via puder eller plaids i iøjnefaldende farver – tosidet sengetøj tilbyder endnu mere afveksling, fordi det er farvet forskelligt på hver side. Sådan bliver der sørget for den perfekte følelse af veltilpashed: Dagen igennem hersker en moderne indretning, om natten er der den bedste forudsætning for søde drømme.

Modeekspertise
Over 50 års erfaring i branchen
Køb på faktura
Nemt og sikkert
GOD SERVICE
For at du er tilfreds
Bestillingsservice
70 11 04 04
PETER HAHN kundeservice
70 11 04 04


Telefonerne er åbne mandag til fredag kl. 8.00 til kl. 18.00.

Ellers kan du skrive en e-mail til
service@peterhahn.dk